Antena Căutare

450 de ani de la naşterea lui Shakespeare! Lucruri neştiute despre marele dramaturg

S-a născut şi a murit pe 23 aprilie, a fost şi rămâne cel mai cunosut dramaturg al literaturii universale, fiind şi cel mai tradus! Prea puţine lucruri se ştiu însă despre “Bardul din Avon”

S-a născut şi a murit pe 23 aprilie, a fost şi rămâne cel mai cunosut dramaturg al literaturii universale, fiind şi cel mai tradus! Prea puţine lucruri se ştiu însă despre “Bardul din Avon”. William Shakespeare a fost catolic într-o perioadă în care catolicismul era interzis.

Englezul este îngropat în catedrala Holy Trinity şi se spune că ar exista un blestem peste osemintele sale. În 2008, când a avut loc restaurarea catedralei muncitorii au lucrat cu mare grijă pentru a nu deranja "somnul" marelui dramaturg.

În vremea lui, femeile nu aveau voie să joace în piesele de teatru, iar rolurile de femeie erau interpretate tot de bărbaţi care erau fardaţi sau purtau măşti.

ŞTIREA CONTINUĂ AICI

Previziunile lui Isaac Asimov pentru 2014, făcute în urmă cu 50 de ani... Cine are nevoie de semafoare? Uite cum se circulă în Etiopia (VIDEO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x