Antena Căutare

48 de ani de la moartea lui Walt Disney! Povestea celui care ne-a făcut copilăria mai frumoasă

Ne-a făcut copilăria mai frumoasă, însă creatorul lui Mickey Mouse nu a dus o viaţă plină de veselia, aşa cum au fost personajele sale

A fost, de-a lungul vieţii regizor, producător, animator, scenarist şi antreprenor american. A obţinut 22 de premii Oscar, recordul sau nefiind doborât de niciun actor sau star până în prezent. Atunci când numele său este rostit, în orice casa, fie din SUA, fie din Madagascar, copiii reacţionează pozitiv.

Părinţii creatorului atâtor personaje de desene animate, Flora şi Elias Disney, au fost oameni simpli, fără prea multe tangenţe cu lumea în care Walter Elias Disney a creat. Acesta a avut trei fraţi şi o soră. Nici măcar copilăria să nu a fost una roz, deoarece, originară din Canada, familia creatorului s-a mutat în SUA după ce tatăl lui Elias a dat faliment cu fermă pe care o avea.

În toamna anului 1917, Walt a început să studieze la liceul McKingsley High School, făcând în paralel cursuri de seral la Institutul de Artă din Chicago. Disney era desenatorul ziarului școlii. Desenele sale erau foarte patriotice, majoritatea fiind axate pe Primul Război Mondial. Acesta a abandonat liceul la vârsta de 16 ani pentru a intra în armată dar aceasta nu l-a primit pentru că era prea tânăr.

Primele personaje, create într-o ambulanță de la Crucea Roşie

Citește mai departe pe observator.tv!

CONFESIUNEA unui PREOT zguduie BISERICA! „DOAMNE APĂRĂ-NE, chiar EXISTĂ printre noi”!... „Sunt MILITAR și nu am mai văzut așa ceva în viața mea! EXTRATEREȘTRII chiar erau ACOLO și urmăreau ASTA”!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x