Antena Căutare

8 martie peste tot prin lume. Moduri inedite prin care este sărbătorită Ziua Femeii

În luna martie celebrăm femeia, iar 8 martie este o zi importantă pentru femeile dragi din viața noastră. De Ziua Internațională a Femeii, ne aducem aminte de lupta pe care reprezentantele sexului frumos au dus-o în trecut pentru a-și câștiga drepturile.

În luna martie celebrăm femeia, iar 8 martie este o zi importantă pentru femeile dragi din viața noastră. De Ziua Internațională a Femeii, ne aducem aminte de lupta pe care reprezentantele sexului frumos au dus-o în trecut pentru a-și câștiga drepturile. Ziua Femeii este celebrată în 63 de state din întreaga lume, în moduri inedite.

Istoria Zilei Internaționale a Femeii începe încă din 1910, iar prima recunoaștere internațională vine la Copenhaga, din partea Internaționalei Socialiste.

Prima Zi Internațională a Femeii s-a ținut la 19 mai 1911 în Germania, Austria, Danemarca și în alte câteva țări europene. Data a fost aleasă de femeile germane pentru că, la aceeași data în 1848, regele Prusiei a trebuit să facă față unei revolte armate și a promis că va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.
· 1975 a fost și anul proclamat de către ONU, că Anul Internațional al Femeilor; perioadă 1976-1985 a fost declarată că Deceniu ONU pentru condiția femeii
· În 1977 Adunarea Generală a ONU a proclamat, printr-o rezoluție, ziua de 8 Martie că Ziua Națiunilor Unite pentru Drepturile Femeilor și Pace Internațională.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În cultura modernă, în ziua de 8 Martie este un bun prilej și un obicei pentru bărbați de a dărui femeilor din viață lor – mame, soții, prietene, fiice, colege etc. – flori și cadouri simbolice.
În anumite țări, cum e și cazul României, ziua de 8 Martie este sărbătorită și ca Ziua Mamei, motiv pentru copii de a dărui mamelor și bunicilor mici cadouri.

8 martie peste tot prin lume. Moduri inedite prin care este sărbătorită Ziua Femeii

În Armenia, după căderea Uniunii Sovietice, sărbătorirea Zilei Internaționale a Femeii a fost abandonată, iar ziua de 7 Aprilie a fost declarată Ziua Frumuseții și a Maternității. Cu toate acestea, armenii au continuat să sărbătorească ziua de 8 Martie că Ziua Internațională a Femeii, așa încât, după discuții publice asupra celor două „Zile ale Femeii”, s-a hotărât recunoașterea și sărbătorirea a ceea ce se numește „Luna Femeii” (perioadă dintre 8 Martie și 7 Aprilie).

8 martie peste tot prin lume. Moduri inedite prin care este sărbătorită Ziua Femeii
· În Italia, sărbătorirea zilei de 8 Martie este marcată de bărbați prin oferirea de mimoze galbene doamnelor; același obicei îl întâlnim și în Albania și în Rusia, aici dăruindu-se și ciocolată.
· În Portugalia există obiceiul că doamnele să sărbătorească între ele această zi, organizând cine și petreceri.
· În Pakistan, în ciuda restricțiilor de ordin religios și cultural cu care se confruntă, femeile active profesional sărbătoresc în fiecare an Ziua Internațională a Femeii și luptă lor continuă pentru drepturi egale.

Cele mai frumoase MESAJE de 8 Martie. Fă-i ziua mai frumoasă femeii din viața ta!... O bunicuță de 76 de ani, înghite, zilnic, 24 de kilometri, împingând scaunul cu rotile al nepoțelului de 9 ani. ”Trebuie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x