Antena Căutare

A fost la un pas de a se îneca în mâlul unui iaz! Un australian a supraviețuit în mod miraculos, după ce a adoptat o poziție de... yoga

Un bărbat din Australia a reușit să supraviețuiască adoptând o poziție din yoga după ce a rămas blocat timp de câteva ore în mâlul și apa unui iaz în care a căzut accidental cu excavatorul, informează joi BBC.

Un bărbat din Australia a reușit să supraviețuiască adoptând o poziție din yoga după ce a rămas blocat timp de câteva ore în mâlul și apa unui iaz în care a căzut accidental cu excavatorul, informează joi BBC.

Daniel Miller, în vârstă de 45 de ani, conducea utilajul de trei tone pe proprietatea sa, aflată într-o zonă izolată, la 300 de kilometri nord de Sydney, când marginea iazului a cedat, iar bărbatul s-a prăbușit în groapa cu apă și noroi.

Miller a declarat că a adoptat o poziție de yoga, arcuindu-și spatele pentru a putea respira mai ușor, până când un vecin aflat la jumătate de kilometru l-a auzit țipând. "Eram blocat și a trebuit să-mi țin capul sus, deasupra apei, cu ajutorul mâinilor. Cred că era poziția cobra", a declarat fermierul pentru Daily Telegraph din Sydney. "Nu sunt yoghin, dar cred că se poate spune că yoga mi-a salvat viața. Asta și voința de a supraviețui", a mai spus el.

"După 15 minute mi-am dat seama că sunt blocat, mi-am pus mâinile între picioare și am încercat să mă ridic dar m-am scufundat mai mult", a declarat Miller pentru BBC. Acesta a povestit că după ce a adoptat poziția din yoga ce l-a ajutat să își țină fruntea și nasul deasupra apei și-a petrecut fiecare minut numărând până la 60 și că s-a uitat la greieri și libelule, iar la un moment dat chiar a râs.

Echipa de intervenție sosită la fața locului a declarat că drama bărbatului a durat două ore, însă soția lui Daniel Miller a scris pe rețeaua Facebook că soțul său a stat blocat în iaz timp de cinci ore. "Mi-am spus că ar fi atât de tragic să fiu găsit mort în iaz de copiii întorși de la școală și de soție", a povestit el. "Soția mea face yoga, am făcut și eu cu ea, dar mi s-a părut plictisitor", a recunoscut australianul.

Inspectorul-șef de poliție Neil Stephens a declarat că la momentul în care a ajuns la fața locului nu se vedeau decât nasul și fruntea lui Miller. "A fost extrem de norocos că a supraviețuit", a spus acesta pentru Nine News. Pentru a-l scoate afară pe bărbat pompierii au fost nevoiți să dreneze o parte din apă și din noroi.

"Felul în care și-a arcuit spatele și și-a ținut nasul afară din apă atâta vreme a fost incredibil", a spus Steve Howard, căpitan în cadrul departamentului de pompieri salvatori Fire and Rescue New South Wales. Miller a fost dus cu elicopterul la spitalul din Newcastle, unde a fost tratat de hipotermie și răni minore la spate.

Sursa: Agerpres

Bilete mai ieftine pentru ÎNDRĂGOSTIŢI! CFR anunţă reduceri consistente de Valentine's Day şi Dragobete... America prima! Dar România?! Replica lui Trump a inspirat parodii, realizate de mai multe popoare din toată lumea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x