Antena Căutare

A scris ISTORIE pentru medicina din întreaga LUME! O ROMÂNCĂ de excepție, aplaudată de medici de pretutindeni! „Am fost PRIMA din lume”

Puțini sunt cei care știu că România se poate mândri cu prima femeie neurochirurg din lume. Aceasta este Sofia Ionescu, cea căreia medicii din întreaga lume îi poartă un deosebit respect.

Puțini sunt cei care știu că România se poate mândri cu prima femeie neurochirurg din lume. Aceasta este Sofia Ionescu, cea căreia medicii din întreaga lume îi poartă un deosebit respect.

A terminat facultatea de medicină în anul 1945 și după mai multe stagii de practică, ajunge la Serviciul de Neurochirurgie din Spitalul numărul 9 din București. Aici intră în prima echipă de neurochirurgi din România, alături de prof. dr. Dimitrie Bagdasar (întemeietorul neurochirurgiei românești) și de doctorii Constantin Arseni și Ionel Ionescu. Acesta din urma îi va deveni soț, în anul 1945.

În anul 1944, Sofia Ionescu se confruntă cu cel mai important punct al carierei sale. Într-o perioadă în care orașul București se confrunta cu numeroase bombardamente și victime, aceasta a fost nevoită să își forțeze limitele pentru a suplini lipsa de medici.

Un copil rănit adus de urgență la spital trebuia operat de urgență. Din lipsă de medici, Sofia Ionescu, pe atunci studentă, s-a oferit să efectueze procedura. Succesul ei a atras curând atenția celorlalți specialiști.

Femeia a declarat că această intervenție a fost atât de importantă, încât consideră că i-a decis viața pentru următorii 47 de ani. A avut numeroase contribuții în dezvoltarea acestui domeniu, iar lucrările sale științifice s-au bucurat de recunoaștere în plan internațional.

Medicii și mai ales neurochirurgii din întreaga lume îi poartă o deosebită recunoaștere celei care a fost prima femeie neurochirurg din lume.

„Îmi voi salva prietenul indiferent de preț, voi plăti să inventeze leacul”! Un puști de șase ani este astăzi aplaudat î... EL este bărbatul KIM KARDASHIAN! Imaginile cu transformarea sunt ULUITOARE!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x