Antena Căutare

Accidentul care a intrat în istorie! O locomotivă a ZBURAT prin gară şi a aterizat pe trotuar, printre oameni!

Se întâmpla pe 22 octombrie 1895, la ora patru după amiaza, în gara Montparnasse, Paris. Peronul plin de oameni, gălăgie, agitaţie, bagaje. Deodată, un accident stupid presară panică printre oameni.

Accidentul care a intrat în istorie! O locomotivă a ZBURAT prin gară şi a aterizat pe trotuar, printre oameni! Galerie
În 1895, în gara Montparnasse din Paris, un tren a spulberat pereţii clădirii şi a ajuns în stradă

Se întâmpla pe 22 octombrie 1895, la ora patru după amiaza, în gara Montparnasse, Paris. Peronul plin de oameni, gălăgie, agitaţie, bagaje. Deodată, un accident stupid presară panică printre oameni.


Venind dinspre Granville, din nord-vestul Franţei, un tren cu 131 de pasageri circulă cu vreo 50 de kilometri pe oră, deşi mai are foarte puţin şi intră în gară. Mult prea mare viteza. Persoanele aflate pe lângă şină încep să ţipe, să dea din mâini, dar frânele nu sunt suficient de puternice, iar trenul se loveşte puternic de tampoanele din capătul liniei. Le spulberă, intră pe peron, înaintează 30 de metri printre oamenii îngroziţi şi iese prin faţada gării. Da! Locomotiva a ieşit prin perete şi a zburat până jos, pe trotuar.


În urma accidentului, ca printr-o minune, o singură persoană a murit. E vorba de Marie-Augustine Aguilard, o femeie care stătea pe stradă, fix în locul în care a picat în gol trenul. În rest, pasagerii s-au ales doar cu câteva răni uşoare şi o sperietură zdravănă. Ce noroc!


Timp de 48 de ore, nimeni nu s-a putut apropia prea mult de locomotivă, pentru ca poliţiştii să facă măsurătorile exacte şi să demareze ancheta. Iniţial, s-a încercat îndepărtarea locomotivei cu 14 cai, însă a eşuat. În cele din urmă, o macara de 250 de tone a făcut “curăţenie” şi a pus trenul înapoi pe şine.


Vinovaţii? Nimeni nu a dat niciun răspuns concret. S-au împărţit câteva amenzi, dar... atât. Imaginile de la faţa locului au făcut mare vâlvă la acea vreme şi au intrat în istorie...


Cimitirul din Montparnasse, locul în care se odihnesc români faimoşi


E interesant de ştiut că cimitirul din Montparnasse adăposteşte sufletele unor personalităţi emblematice ale României. Aici, îşi dorm somnul de veci sculptorul Constantin Brâncuşi, filozoful Emil Cioran, Tristan Tzara şi Eugen Ionesco. Pe pământ străin...

A REFUZAT premiul NOBEL! Evenimentul care a ȘOCAT lumea avea în spate MOTIVE HALUCINANTE!... MAREA ce va DISPĂREA complet în următorii 6 ANI! Specialiștii nu mai au speranță!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x