Antena Căutare

Adio, trafic aglomerat! În câțiva ani o să avem taxiuri zburătoare! Nu ai nevoie de permis de pilot ca să îl folosești!

O companie a prezentat marţi un "taxi aerian" autonom, anunţându-şi intenţia de a revoluţiona călătoria aeriană personală în următorul deceniu. Călătorii nu trebuie să aibă permis de pilot pentru a conduce taxiul zburător!

O companie a prezentat marţi un "taxi aerian" autonom, anunţându-şi intenţia de a revoluţiona călătoria aeriană personală în următorul deceniu. Călătorii nu trebuie să aibă permis de pilot pentru a conduce taxiul zburător!

Compania Kitty Hawk, care operează sub numele Zephyr Airworks în Noua Zeelandă, a prezentat public dispozitivul electric care se pilotează singur şi care arată ca o încrucişare între o dronă şi un aeroplan.

"Acest aparat de zbor reprezintă evoluţia ecosistemului de transport la unul care răspunde provocării globale a traficului şi a congestionării şi care este mai bun cu planeta", a afirmat într-un comunicat primarul din Christchurch, Lianne Dalziel.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Este un aparat de zbor pe deplin electric care decolează ca un elicopter, zboară ca un avion şi aterizează din nou ca un elicopter", a explicat ea.

Dispozitivul a fost dezvoltat de Kitty Hawk, care este condus de Sebastian Thrun, ce a coordonat în trecut dezvoltarea maşinii autonome a Google.

Combinaţia de energie electrică, un software de pilot automat şi decolare verticală este una de pionierat pentru un nou mod de a zbura.

"Cora este începutul unei călătorii către zborul zilnic, când călătoria aeriană va fi parte integrantă din viaţa noastră cotidiană", au anunţat creatorii într-un comunicat.

Compania a efectuat teste în secret cu "maşinile zburătoare" din octombrie 2017 în regiunea Canterbury a Insulei de Sud din Noua Zeelandă.

Deşi Kitty Hawk nu a prezentat un calendar privind momentul când Cora va fi disponibilă pentru zborurile publice, şeful Zephyr Airworks Fred Reid a declarat media locale că "există o şansă foarte bună ca acest lucru să se întâmple într-un viitor relativ scurt"şi ca servicii limitate să opereze în Noua Zeelandă în următorii trei până la şase ani.

Noul Einstein. Tânăra de 24 de ani cu geniul marelui fizician și fără cont de Facebook... Ce înseamnă dacă ai visat cum cazi în gol! Trebuie neapărat să iei măsuri dacă nu vrei s-o pățești!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x