Antena Căutare

Amintirile din copilărie ale regretatului Gyuri Pascu: „Mama mea mea era jumatate unguroaică și cealalta jumatate slovacă și poloneză. Limba mea maternă este maghiara”

Ultimul interviu pe care regretatul Ioan Gyuri Pascu l-a acordat a fost luat acum o săptămână de o bloggeriță și publicat, deloc întâmplător, pe oameni-frumosi.ro.

Ultimul interviu pe care regretatul Ioan Gyuri Pascu l-a acordat a fost luat acum o săptămână de o bloggeriță și publicat, deloc întâmplător, pe oameni-frumosi.ro.

Actorul a povestit despre copilăria sa, bucuriile mărunte ale existenței și... tristețea pe care o lasă cei dragi în viața noastră, după trecerea lor în neființă.La un ceai, după „o zi grea”, Ioan Gyuri Pascu a rememorat amintirile sale din copilărie.

„Copilăria mea a fost frumoasă. Copilăria are în sine ceva minunat, chiar dacă au fost şi traume. Am copilărit în oraşul Agnita în care m-am şi născut şi unde am stat până am terminat liceul, iar în vacanţele de vara mergem în judeţul Mureş unde era pentru mine paradisul, undeva la munte. Mergeam la bunica mea. Îmi era foarte bine”, a povestit Ioan Gyuri Pascu.

A avut televizor la trei anișori

Născut într-o familie în care tatăl era inginer în exploatări forestiere, iar mama contabilă din Agnita, copilul Ioan Gyuri a avut prima dată un televizor în casă în ‘64, când avea trei anișori. Aparatul fusese cumpărat de părinți pentru a urmări ani Olimpiada de la Tokyo. A crescut într-un mediu multietnic, căci mama lui era jumătate unguroaică şi cealaltă jumătate slovacă şi poloneză, iar tatăl român.

Deși limba lui maternă era maghiară, afinitatea pentru limba română a fost una puternică încă de la început. A mers numala şcoală românească, iar apoi a absolvit Literele la Cluj, având ca specializare tocmai româna.

Actorul și cântărețul Ioan Gyuri Pascu a murit luni dimineaţă, la vârsta de 55 de ani. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator iresuscitabil. Ioan Gyuri Pascu s-a născut pe 31 august 1961, în Agnita. Este un muzician și un actor român, membru al grupului de umor Divertis din anul 1987. S-a lansat în cariera muzicală în anul 1977 și de atunci a abordat diverse stiluri muzicale, printre care: pop, rock, blues și reggae. A fondat mai multe formații de succes în anii '90, precum The Blue Workers sau Pacific, al căror solist a fost, fiind membru activ al primei formații. A lansat mai multe piese de rock alternativ prin casa sa de discuri, Tempo Music, și este un critic al radioului comercial românesc.

Povestea frumoasei Maria, prima femeie ce tăia în carne moartă. „Renunța, cât ținea lumina zilei, la parfumul Coty în sc... Video spectaculos! E unul dintre cele mai periculoase drumuri din lume. Şoseaua "Du Gois" din Franţa dispare s...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x