Antena Căutare

Arheologii au descoperit mormântul atotputernicului Attila lângă Dunăre

Constructorii unui pod peste Dunăre, în capitala Ungariei, au făcut o descoperire uluitoare: un mormânt din secolul V.


Constructorii unui pod peste Dunăre, în capitala Ungariei, au făcut o descoperire uluitoare: un mormânt din secolul V. Analizele ulterioare au dus la faptul că în locul acela ar fi înmormântat chiar regele hunilor, Attila.

" Acest sit este absolut incredibil!", explică Albrecht Rümschtein, un istoric de la Universitatea Eötvös Lorand din Budapesta și membru al echipei de specialisti care investighează mormântul. "Am găsit multe schelete de cai, precum și diverse arme și alte artefacte , toate în mod tradițional asociate cu hunii. Aceste obiecte includ o sabie mare din fier meteoric, ce ar putea fi cu siguranță a legendarului Attila, dată lui de către zeul Marte însuși. De fapt , acest lucru cu siguranță pare să fie locul de odihnă al atotputernicului Attila, dar sunt necesare nalize suplimentare pentru a confirma."

Poreclit "Biciul lui Dumnezeu" de către istoricii romani, Attila a fost conducătorul hunilor, un popor nomad provenind, eventual, din Asia Centrală . El a domnit de la 434, până la moartea sa în 453 , după ce sărbătorește ultima căsătoria cu o prințesă gotică frumoasă și tânără cu numele Ildico . El a condus mai multe raiduri militare ce sunt cunoscute ca invaziile barbare sau Marea Migrație. El este considerat de majoritatea maghiarilor ca fondator al țării .

Descoperirea acestui sit funerar ar putea aduce mai multe clarificări cu privire la originile și identitatea poporului și a lui Attila , care a fost subiect de dezbatere de secole.

Foto: worldnewsdailyreport.com

VIDEO! Glasul lui, spaima vecinului: Uite cum imită 30 de animale!... VIDEO: Poveste de viață EMOȚIONANTĂ! S-a născut cu un singur picior, dar e unul dintre cei mai buni fotbaliști din SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x