MIERCURI, 20 MARTIE 2013

Astazi are loc echinoctiul de primavara. Ziua va fi egala cu noaptea

 Hepta.ro

Locuitorii emisferei nordice se pot bucura de sosirea anotimpului cald. Pe 20 martie, are loc echinoctiul de primavara. Incepand de azi, durata zilei va fi in continua crestere, pana la solstitiul de vara, ce va avea loc pe 21 iunie.

"La momentul echinoctiului de primavara, Soarele traverseaza ecuatorul ceresc trecand din emisfera australa a sferei ceresti in cea boreala. Cand Soarele se afla in acest punct, numit punct vernal, el descrie miscarea diurna in lungul ecuatorului ceresc, fenomen ce determina, la data respectiva, egalitatea duratei zilelor cu cea a nopților, indiferent de latitudine. La latitudinile tarii noastre, pentru care putem considera valoarea medie de 45°, aceasta cifra reprezinta si valoarea medie a inaltimii Soarelui deasupra orizontului la momentul amiezii. Totodata, la data respectiva, Soarele rasare in punctul cardinal est si apune in punctul cardinal vest", informeaza site-ul Observatorului Astronomic Amiral Vasile Urseanu, www.astro-urseanu.ro.

In emisfera sudica, ziua de 20 martie marcheaza inceputul toamnei astronomice, iar in regiunile polare, in emisfera nordica incepe lunga zi polara, iar in cea sudica incepe noaptea polara, ce vor dura, fiecare, cate 6 luni.

Sursa: astro-urseanu.ro

FOTO: Hepta

COMENTARII

INEDIT

Un bărbat nu vrea să cerșească! Așa că zilnic merge desculț un kilometru, cu 100 de kilograme de făină în spate!

acum 1 ore

Aceasta este povestea lui Syed Abdul Ghani, un bărbat din Pakistan care a reușit să uimească o lume întreagă.

INEDIT

Eleanor Dumont, cea mai cunoscută mustăcioasă din istorie. Ridicată și îngropată de jocurile de noroc!

acum 2 ore

Eleanor Dumont, o franțuzoaică ce ajunsese pe „tărâmul făgăduinței” la începutul anilor 1800, a devenit una dintre cele mai cunoscute femei ale epocii din două motive: era o mare amatoare de jocuri de noroc și... avea mustață!

INEDIT

De ce pe Muntele Athos nu a călcat vreodată picior de femeie? Regula a fost încălcată! Călugării sunt însoțiți zilnic la rugăciune de Ea!

acum 3 ore

Femeile nu au voie pe Sfântul Munte Athos. Este un lucru știut în întreaga lume, iar superstițiile întăresc povestea. Întrebarea la care încercăm să găsim răspunsul este: De ce?

INEDIT

O altfel de declarație de dragoste. O târgovișteancă a primit cea mai originală dovadă de iubire!

acum 3 ore

În numele dragostei, un tânăr din orașul dâmbovițean și-a copleșit partenera cu sute de bilețele pe care i le-a lipit pe mașină și pe care erau scrise declarații de iubire

INEDIT

Pare simplu, dar este foarte dificil. Mulți dintre noi greșim răspunsul acestui test!

acum 4 ore

Regulile matematicii sunt foarte stricte, iar dacă nu reușești să respecți întocmai ordinea operațiilor, răspunsul oferit va fi unul greșit

INEDIT

O tânără s-a dat cu cremă pe față și pielea i s-a făcut verde! Femeile din întreaga lume folosesc acest produs!

acum 5 ore

O femeie din Marea Britanie a trecut prin clipe de coșmar după ce s-a dat cu cremă pe față.

INEDIT

Ăsta-i şeful pe care şi tu îl vrei! Un patron şi-a trimis 6.400 de angajaţi în vacanţă VIP. 79 de hoteluri şi 4.760 de camere la dispoziţia lor

acum 5 ore

Toţi cei 6.400 de angajaţi ai unei companii asiatice au avut parte de "un bonus aniversar" pe cinste din partea patronului.

INEDIT

VIRAL: Măicuţele pe schiuri! "Parcă ar fi shaolini!"

acum 5 ore

Un video postat pe o reţea de socializare face furori în mediul virtual

INEDIT

Istoria UMBRELEI, "sărbătorita zilei"! Cea mai mare protejează o stradă întreagă, cea mai mică încape într-un buzunar

acum 6 ore

Umbrela a fost inventată în urmă cu peste 4 000 de ani şi a fost concepută, iniţial, pentru a proteja de soare, fiind inutilizabilă pe timp ploios, deoarece era confecţionată din hârtie

INEDIT

Ionescu sau Popescu? Ce spune numele de familie despre tine! Ai curaj să încerci?

acum 6 ore

Numele de familie poate dezvălui numeroase lucruri despre o persoană. Încearcă și tu să faci acest test și vezi ce descoperi.

INEDIT

Au mașini de lux și cămăși de firmă! Satul Odobești a fost ridicat din cerșit, iar locuitorii trăiesc împărătește pe bani primiți din milă!

acum 7 ore

Suedia a devenit patria romilor din comuna Odobeşti, Dâmboviţa. Mulţi dintre ei, care aici abia trăiau de pe o zi pe alta, au descoperit bogăţia ţării nordice.

INEDIT

VIDEO: Ce a păţit un taximetrist din România cu o clientă din cauza unei piese difuzate la radio

acum 8 ore

Întâmplarea a fost făcută publică la Radio Zu în această săptămână

INEDIT

A stat 15 ore la - 12 grade, în morgă. Apoi, s-a trezit direct în plâns. China este șocată de ”Miracolul lui An An”

acum 18 ore

Născut prematur, cu doar 1,38 kg greutate, An An a stat 23 de zile în incubator. Apoi a fost luat acasă de părinți. A intrat în stop cardiac și a decedat. A stat 15 ore în morgă, la minus 12 grade. S-a trezit, plângând, înainte de a fi incinerat

INEDIT

VIRALUL MILENIULUI: Crezi că mori dacă ai grijă de patru bebeluși în același timp? NUUUU! În două minute îi îmbraci pe toți!

acum 19 ore

Crezi că dacă ai patru copilași mici, mici de tot, nu te poți descurca? Soții Dan Gibson și Corrie Whyte au postat pe Facebook un video în care arată cum, în doar două minute, îi pregătesc de somn pe ”ticăloșii” care aleargă prin pat, în toate direcțiile. Două minute. START!

INEDIT

Dacă poți citi acest mesaj, iată ce trebuie să știi despre mintea ta. Click pentru imaginea întreagă!

acum 19 ore

Imaginea de mai jos circulă de ceva timp peste tot în social media, sugerând că oricine poate descifra mesajul are o minte puternică și, evident, o inteligență peste medie. În aceeași categorie intră orice text scris astfel.

Horoscop oferit de www.astrocafe.ro
Nu e nimic in neregula cu tine. Workshop, 6 septembrie 2015, Bucuresti

Crezi ca ai nevoie de timp, de succes, de bani, o relatie... Cand, de fapt,...

BASM ADEVĂRAT! Albă ca Zăpada a existat! A trăit la 1750, în Germania. Piticii erau copii-mineri, căutători de aur în Bieber!

Faimoasa poveste a Fraților Grimm, ”Albă ca Zăpada” se trage dintr-o istorie reală. Maria Sophia von Erthal este prințesa alungată de mama vitregă, după o ”discuție” cu o oglindă...

Lajumate.ro cel mai proaspat site Antena TV Group

Au trecut mai bine de 3 ani si jumatate de cind Antena TV Group a decis sa creeze departamentul Digital. S-au creionat atunci doua directii: una editoriala si cealalta de dezvoltare. Cu ajutorul...

Aplicatia X Factor Romania, cea mai downloadata in AppStore!

X Factor a debutat pe 17 septembrie si a marcat o premiera in istoria showului!


Vezi cele mai tari show-uri ale momentului pe

Miercuri,
20:30

Din
11 februarie

Din
13 februarie