Antena Căutare

EROUL a oprit NUMĂRĂTOAREA MORȚILOR de la NISA la 84! Omul care s-a bătut cu teroristul: „Nu spunea nimic. N-a clipit...”

Deși „atentatul momentului” este cel de la Munchen, din urmă ies la iveală eroi care s-au confruntat cu situații dramatice similare. Am ajuns să auzim în jur „e iar atentat în X, Y, Z!”, deși locuim într-o Europă democratică

Deși „atentatul momentului” este cel de la Munchen, din urmă ies la iveală eroi care s-au confruntat cu situații dramatice similare. Am ajuns să auzim în jur „e iar atentat în X, Y, Z!”, deși locuim într-o Europă democratică, în care astfel de atrocități sunt greu de imaginat. La fel de nepregătiți au fost și martorii atentatelor, oameni care au ieșit din case pentru vreo sărbătoare, pentru a face cumpărături sau a petrece timp liber cu cei dragi.

Un caz care a impresionat presa din întreaga lume este a unui francez care a avut puterea să întrunte teroristul care a îngenuncheat Franța, odată cu masacrul de la Nisa. Povestea lui a fost făcută publică de ziarul local Nice Matin și a făcut înconjorul lumii.

Înregistrarea cu eroul de la Nisa

Poate că niciodată francezii nu l-ar fi cunoscut pe Franck, un francez curajos de 50 de ani, dacă imediat după tragedia de la Nisa, un jurnalist german nu ar fi postat o înregistrare video filmată de la balconul hotelului său, în care apare un bărbat își aruncă scuterul sub roțile camionului.

Practic, a fost momentul în care camionul condus de teroristul Mohamed Bouhlel a fost încetinit, iar polițiștii l-au putut împușca.

În căutarea eroului care a impresionat o lume

Rudele își plângeau morții, autoritățile luau măsuri de siguranță, iar jurnaliștii francezi scriau și îl căutau intens pe eroul de la Nisa. În lipsa lui, cu siguranță, bilanțul victimelor ar fi fost mult mai mare.

Și alte zeci de păpuși abandonate de copilași nevinovați ar fi zăcut pe caldarâm în băi de sânge. Îl cheamă Franck și are 50 de ani, potrivit Nice Matin. În seara respectivă, bărbatul, care lucreză la aeroportul din Nisa, era cu soția sa pe scuter pe Promenade des Anglais și mergea să mănânce o înghețată. A văzut apoi cum camionul teroristului a început să accelereze prin mulțime, lăsând în urma sa zeci de victime.

„Mi-am dat seama ce se întâmplă și am început să accelerez. Soția mea, care era în spatele meu, mă întreba unde vreau să merg. Am oprit scuterul și i-am spus să coboare. Apoi am accelerat”, a povestit bărbatul, pentruNice Matin.

Frica unui tată pentru fiul lui, mai puternică ca orice

Și-a dat seama că mașina se îndrepta spre piața Massena, locul în care se afla și fiul său. Frica că băiatul lui ar putea sfârși împușcat l-a făcut să acționeze. Timp nu avut prea mult: a fost vorba de fracțiuni de secunde.

„Am vrut să-l opresc cu orice preț. Am reușit să ajung în partea stângă a camionului și voiam să intru în cabină. M-am gândit cum mă poate ajuta scuterul și l-am aruncat. Apoi am început să alerg după camion. Am căzut, m-am ridicat și am reușit să mă agăț de cabină”, și-a adus aminte eroul de la Nisa.

Cum geamul camionului era deschis, Franck a încercat să-l oprească pe asasin. L-a lovit în față. „Nu spunea nimic. Nu a clipit. A îndreptat arma spre mine, a apăsat pe trăgaci, dar nu s-a declanșat”, mai spune Franck.

14 iulie, 2016: Ziua Națională a Franței, „stropită” cu sânge

În seara zilei de 14 iulie 2016, un atentat a avut loc în Nisa, atunci când Mohamed Lahouaiej Bouhlel, cetățean francez cu origini tunisiene, a spulberat cu un camion frigorific de 19 tone o mulțime de oameni care sărbătoreau Ziua Națională a Franței pe Promenade des Anglais. Cel puțin 84 de persoane, inclusiv 10 copii, au fost ucise. Atentatorul a fost împușcat și ucis de poliție.

Sursă: Nice Matin

Cea mai bună veste! MAE: Printre victime nu se află cetățeni români... A fost sau nu „mâna” ISIS-ului la Munchen?! Anchetatorii vin cu dezvăluiri cutremurătoare despre ATACATOR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x