Antena Căutare

Atenție la ce scrii pe calculator. Ai putea fi arestat dacă scrii acest număr uriaș

În ziua de azi, în Statele Unite, până și un număr te poate băga la închisoare. Ce-i drept, nu avem de-a face cu orice număr aici. Este vorba, mai exact, despre un număr prim cu peste 1.400 de cifre. Cel de mai sus nu este adevăratul număr, întrucât unele cifre au fost inversate

În ziua de azi, în Statele Unite, până și un număr te poate băga la închisoare. Ce-i drept, nu avem de-a face cu orice număr aici. Este vorba, mai exact, despre un număr prim cu peste 1.400 de cifre. Cel de mai sus nu este adevăratul număr, întrucât unele cifre au fost inversate.

Este greu de imaginat că o persoană de rând ar avea vreodată nevoie de un număr atât de mare, având în vedere dificultatea scrierii acestuia și includerii sale într-o operație matematică. Dar, totuși, cum a ajuns un număr să fie ilegal, iar scrierea, deținerea sau distribuirea acestuia să te poată trimite la închisoare?

După cum scrie și publicația Gizmodo, totul are legătură cu securitatea.

În cadrul unui material video de pe YouTube este menționat faptul că acest număr este important în procesul de criptare și este protejat prin lege în Statele Unite ale Americii, întrucât ar putea ajuta la piratarea de conținut.

Numărul este unul prim, ceea ce înseamnă că singurii săi divizori sunt 1 și el însuși. Autorul materialului face legătura foarte bine între acest lucru și criptare. Cu cât un număr este mai mare, cu atât este mai dificil să verifici dacă acesta este prim. În videoclip, sunt oferite drept exemplu două numere prime: 11 și 13. Prin înmulțirea lor obținem 143. Dacă am fi implicați într-un proces de criptare, 11 și 13 ar fi cheile private, iar 143 ar fi cheia publică.

Află ce legătură are numărul cu securitatea datelor și de ce ai putea fi arestat.

S-a fotografiat în faţa autocarului, dar habar nu avea ce se afla în spatele lui! Când a văzut poza a avut un şoc... Această tânără s-a trezit cu 4,6 MILIOANE de dolari în cont. Şi tu te-ai putea îmbogăţi AŞA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x