Antena Căutare

Au dărâmat un zid pentru renovare, iar în spatele cărămizilor se ascundea o... comoară! Muncitorii au rămas fără grai!

O colecţie de peste 50 de sticle şi 42 de damigene cu vin de Madeira din perioada prohibiţiei, datând de la 1769, a fost descoperită în timpul renovării Liberty Museum Hall din New Jersey, după ce muncitorii au demolat un zid

O colecţie de peste 50 de sticle şi 42 de damigene cu vin de Madeira din perioada prohibiţiei, datând de la 1769, a fost descoperită în timpul renovării Liberty Museum Hall din New Jersey, după ce muncitorii au demolat un zid.

Conducerea Muzeului din New Jersey a spus că este cea mai veche colecţie de vin de Madeira din Statele Unite ale Americii.

”Nu ştiam că sticlele se află acolo”, a spus John Kean, preşedintele muzeului. ”Am ştiut că ar putea fi vin, dar nu aveam nicio idee despre cât de vechi erau sticlele. A fost o surpriză uriaşă”.

Istorici şi muncitori au renovat Liberty Hall Museum, la început numit Liberty Hall, care a fost sediul primului guvernator ales al statului New Jersey şi semnatar al Constituţiei, William Livingston.

Casa a fost construită în 1772 şi a avut la început 14 camere. Proprietatea a revenit familiei Kean în 1811, fiind mărită la 50 de camere, aşa cum a rămas şi astăzi.

Sticle de Bourbon din primăvara lui 1884, whiskey american fabricat în 1871 şi cutii de trabucuri cubaneze au fost găsite de asemenea în muzeu, a declarat directorul Bill Schroh pentru The Independent.

Pivniţa unde au fost găsite vinurile de colecţie se afla ascunsă în spatele unui placaj tencuit din perioada prohibiţiei.

Renovarea care a durat şase luni a dus la descoperirea mai multor sticle de vin în pod, unde damigene de vin au fost îngropate sub grămezi de paie. Damigenele sau cuvele mari de sticlă păstrau băuturile spirtoase care urmau să fie comercializate sau stocate.

Sticle de vin de Madeira fabricate pentru Robert Lenox, un milionar şi mare importator din New York, s-au aflat între sticlele descoperite în timpul lucrărilor de renovare. Lenox a murit în 1839, potrivit New York Historical Society.

"Nu există nimic asemănător”, a spus preşedintele şi fondatorul Rare Wine Co. Mannie Berk, referitor la sticlele destinate pentru Lenox. "Ar putea costa până la 20.000 de dolari". Liberty Hall Museum nu a spus mai multe date referitoare la cât ar valora în total întreaga colecţie.

Toţi şoferii ar trebui să renunţe la acest obicei când sunt la volan! Din cauza lui atenţia le e distrasă iar capacitate... Astăzi, datele se citesc la fel, fie de la stânga la drepata sau invers! 17.07.17 ar putea fi ziua care îți schimbă viaț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x