Antena Căutare

Berea cu același gust de pe vremea lui Iisus Hristos. Din ce e făcută și de unde o poți cumpăra - VIDEO

O berărie din Ierusalim a produs berea cu acelaşi gust ca al celei de pe vremea lui Iisus. Pentru 20 de litri de "licoare biblică", Herzl Brewery, cea mai mică berărie din Israel, a folosit aceeaşi varietate de grâu ca-n vremurile biblice, relatează mediafax.ro.

O berărie din Ierusalim a produs berea cu acelaşi gust ca al celei de pe vremea lui Iisus. Pentru 20 de litri de "licoare biblică", Herzl Brewery, cea mai mică berărie din Israel, a folosit același grâu ca-n vremurile biblice, relatează mediafax.ro.

Potrivit Univesitatii din Tel Aviv, ingredientul minune este același, din punct de vedere genetic, folosit la prepararea berii pe Pământul Sfânt, acum două milenii, relatează The Independent.

Cinci kilograme de grâu, donate de universitate, alături de alte ingrediente tradiţionale precum hamei, drojdie şi apă, au reușit să readucă o parte din "gustul" acelor vremuri. Experimentul a durat şase luni.

"Am fost curioşi să producem şi să aflăm ce gust a avut prima bere 'biblică'", spune Gutman, a cărui berărie multipremiată oferă cinci branduri proprii contemporane.

"Categoric, nu este genul de aromă care să aibă o piaţă astăzi". Consumând această băutură cu doar trei procente de alcool, se pot simți și notele de miere şi de fructe de pădure.

Deși vinul este băitura scră de care se vorbește în Biblie, se pare că și berea le-a fost familiară lui Iisus şi discipolilor săi. A fost adusă din Egipt de către vechii israeliţi, potrivit Jewish Museum din Munchen.

SECRETUL tinereții veșnice! Aceasta este prima femeie care nu va îmbâtrâni niciodată. Studiu revoluționar: "Vom scr... De ce poartă femeile batic, în biserică? Bărbații nu au voie să își acopere capul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x