Antena Căutare

Casa-evantai, creatie a unor ieseni, a fost premiata la Salonul de Inventica din China

Se deschide ca un evantai. Arata ca un evantai. Si, totusi, nu este un evantai, ci o casa-evantai, care poate fi mutata dintr-un loc in altul. Iar pretul standard pentru o astfel de locuinta este sub 15.000 de euro. Casa extensibila a fost proiectata de niste profesori romani si a fost premiata la Salonul de Inventica din China cu medalia de aur

Casa-evantai a fost realizata de cativa profesori de la Facultatea de Constructii si Arhitectura din Iasi ca sa fie folosita in cazul calamitatilor naturale.

"Poate fi o locuinta sociala, in conditiile in care avem aceste mari probleme cu inundatiile. Sau, in caz de cutremur.", spune prof. univ. Alexandru Stanila.

Planul de proiectare a fost ales din peste 900 de solutii probabile. Mai exact, dintr-un container clasic, care are o lungime de sase metri si o latime de 2.5 metri, se poate obtine o locuinta de cel putin 54 de metri patrati. Iar timpul in care poate fi montata este unul record: o ora.

"Zonele de depozitare a mobilierului fix le reprezinta zonele de capat ale modulului principal, unde avem o baie cu dus, chiuveta, toaleta ecologica, in partea opusa o bucatarie laborator, iar in triunghiurile din extremitati vor fi dormitoarele", explica Alexandru Stanila.

Inventia profesorilor ieseni s-a nascut in urma unei provocari lansate de niste artisti plastici din Canada.

Constructia este dotata cu tot ce-i trebuie ca sa functioneze ca o locuinta independenta energetic. Pretul unei case-evantai incepe de la 13.800 de euro si poate sa ajunga si la 35.000 de euro, atunci cand proprietarul vrea mai multe dotari.

CD-urile vechi ar putea fi folosite la epurarea apelor menajere... Horoscopul zilei, cu Andreea Joita: Vezi ce-ti rezerva astrele pe 13 octombrie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x