Antena Căutare

„Ce dovadă ai că există Dumnezeu? Nici una!” Neagu Djuvara, confesiuni despre credință

La cei o sută de ani de viață, istoricul Neagu Djuvara vorbește despre cele mai importante dileme ale vieții. Acesta răspunde la o întrebare la care toată lumea vrea să afle răspunsul ”Exisă sau nu există Dumnezeu?”

La cei o sută de ani de viață, istoricul Neagu Djuvara vorbește despre cele mai importante dileme ale vieții. Acesta răspunde la o întrebare la care toată lumea vrea să afle răspunsul ”Exisă sau nu există Dumnezeu?”

„Eu sunt tăiat pe din două. Adică este omul care crede profund, instinctiv în Dumnezeu, omul care se roagă de cel puțin două ori pe zi, având convingerea că dialogul cu Dumnezeu este indispensabil. Și mai este omul raționalist, istoricul, care nu înțelege noima multor explicații din dogme”, s-a confesat Djuvara, în cartea sa "444 de fragmente memorabile ale lui Neagu Djuvara”, potrivit evz.ro.

„Ce dovadă ai că există Dumnezeu? Nici una!”

„Eu sunt foarte religios. Mă rog dimineața, mă rog seara, mă rog pe stradă când merg, umblu pe stradă citindu-mi în cap Psalmul 50 al lui David, îl știu pe dinafară. Am impresia că tot ce mi s-a întâmplat în viață îmi vine de undeva de sus... O să mă întrebați: ce dovadă ai că există Dumnezeu? Nici una! (...) Cred într-o forță care ordonează, care mă vede și la care mă rog. Sunt de felul meu bisericos...Am avut o viață dificilă, care m-a trimis deseori la biserică să mă rog, să mă liniștesc, să mă spovedesc sau să cer un sfat bun de la un preot”.

Găurile negre chiar există?! O stea gigantică a dispărut subit... Moment emoţionant la o grădina zoologică! Ce a făcut un urangutan după ce s-a apropiat periculos de mult de o vizitatoar...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x