Antena Căutare

Ce sunt, de fapt, urmele albe lăsate de avioane pe cer? "Dârele morții", folosite în scopuri oculte

Teoria conspiraționistă potrivit căreia urmele de condens persistente lăsate de aeronave pe cer ar fi de fapt ''dâre chimice'' (chemtrails) este desființată de studiul a 77 de oameni de știință publicat în Environmental Research Letters, potrivit The New York Times.

Teoria conspiraționistă potrivit căreia urmele de condens persistente lăsate de aeronave pe cer ar fi de fapt ''dâre chimice'' (chemtrails) este desființată de studiul a 77 de oameni de știință publicat în Environmental Research Letters, potrivit The New York Times.

Cei care cred în teoria ''dârelor chimice'' consideră că aceste urme lăsate de avioane pe cer, pe care le numesc chiar ''dârele morții'', conțin agenți chimici sau biologici ce sunt pulverizați în scopuri oculte în cadrul unor programe secrete conduse de către oficiali guvernamentali pentru a controla populația, producția agricolă și chiar a influența vremea.

Dr. Steven J. Davis, cercetător în domeniul climei la Universitatea California, a declarat că ideea studiului i-a venit după ce a discutat cu un vânzător care, când a aflat cu ce se ocupă, l-a întrebat ce atitudine iau oamenii de știință cu privire la ''dârele chimice''. Davis a declarat că a căutat ulterior studii ale cercetătorilor în acest domeniu, însă nu a găsit nici unul. El a organizat un grup de lucru format din 77 de experți în chimie atmosferică și poluare, în încercarea de a aduce argumente care să îi ajute pe oameni să combată, pe baza unor date științifice, această teorie a conspirației.

Cercetătorii au studiat dovezile pe care le aduc cei care susțin această teorie conspiraționistă și au formulat explicații științifice. Doi dintre oamenii de știință au concluzionat că datele prezentate nu sunt suficiente pentru a susține teoria pulverizării intenționate, restul fiind de părere că rezultatele analizelor nu sunt anormale. De asemenea, un singur expert dintre cei 77 a declarat că a sesizat niveluri mai mari de bariu în atmosferă într-o zonă izolată, în care nivelul de bariu din sol era scăzut.

Turiști blocați în peșteră, după o viitură... Nu, nu se întâmplă doar în filme! La 10 ani a trimis un mesaj într-o sticlă pe mare! După mai bine de două decenii a pri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x