Antena Căutare

Ce trebuie să faci în Joia Necurată ca să-ți meargă bine tot anul și să nu te lovească ghinionul!

Săptămâna aceasta mai este cunoscută și ca Săptămâna Albă de dinaintea Postului Paștelui, în care creștinii trebuie să țină câteva obiceiuri pentru a le merge bine.

Săptămâna aceasta mai este cunoscută și ca Săptămâna Albă de dinaintea Postului Paștelui, în care creștinii trebuie să țină câteva obiceiuri pentru a le merge bine.

Postul va începe din data de 19 februarie, dar puțini sunt cei care știu ce trebuie să facă azi, în Joia Necurată, pentru a le merge bine.

Creștinii trebuie astăzi să spele cămășile, fiindcă în concepția populară se crede că așa vor rămâne curate tot restul anului. Nu este indicat să torci, să țesi, să coși sau să cumperi alte produse vestimentare. Ai voie doar să le speli și atât, iar acest lucru îl ține pe bărbatul casei departe de pericole.

Joia Necurată cuprinde și alte tradiții, în funcție de regiunea țării. Astăzi se fac turte cu mălai sau făină și se pun peste mușuroaie de furnici, pentru a le hrăni. Este un semn de bun augur, despre care se crede că atrage belșugul și liniștea în casă.

Se spune că vara insectele vor fi atât de recunoscătoare pentru hrana primită, încât nu vor intra în casele creștinilor pentru a produce pagube.

În plus, tot în aceast zi recomandat consumul de produse albe (lapte, brânză, iaurt, smântână).

A mâncat pân-a crăpat! Regele Suediei a bubuit după ce a servit homar, caviar, varză acră, heringi și scrumbii afumate, ... Cum recunoști o persoană care face farmece: "Dacă vei rosti numele lui Dumnezeu..."...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x