Antena Căutare

Este cea mai mică maşină funcţională din lume! Un american cucereşte străzile de parcă ar fi la întreceri... de copii!

Cea mai mică mașină funcțională măsoară 63,5 cm înălțime, 65,41 cm lățime și numai 126,47 cm lungime, potrivit www.guinnessworldrecords.com.

Cea mai mică mașină funcțională măsoară 63,5 cm înălțime, 65,41 cm lățime și numai 126,47 cm lungime, potrivit www.guinnessworldrecords.com. Aceasta a fost creată de americanul Austin Coulson și a fost măsurată și testată la 7 septembrie 2012, în Carrollton, Texas, Statele Unite ale Americii.

Austin Coulson, în vârstă de 29 de ani, este pasionat de mecanică din copilărie. Pe când avea doar 16 ani a devenit proprietarul unui autoturism Ford Bronco ale cărui piese le-a dezasamblat și asamblat la loc pentru a se perfecționa în domeniu.

Vehiculul construit de Coulson concurează cu modelele tradiționale de autoturisme, fiind dotat cu parbriz securizat, ștergătoare, semnalizatoare pentru schimbarea direcției și un claxon funcțional.

Mașina poate să parcurgă aproximativ 36 km cu un plin de benzină, este capabilă să atingă o viteză maximă de 40 de km pe oră și este înmatriculată în statul Texas, însă poate circula doar pe drumurile pe care viteza maximă admisă este de 40 km pe oră.

Pentru realizarea sa, constructorul a folosit piese de la mai multe autovehicule vechi. De exemplu, șasiul a fost realizat dintr-o bucată de fier provenită de la un Chevrolet Bel-Air din 1957.

Deși mașina a trecut cu succes testul șoselelor, Coulson nu a acceptat ca modelul să intre în producția de masă, potrivit record-mondial.ro.

VIDEO: A găsit un ou ciudat în grădină. Când a văzut ce iese din el, era să leșine!... 30 de secunde de reclame constă cinci milioane de dolari! Totul este posibil în duminica inedită a Super Bowl-ului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x