Antena Căutare

Cel mai mare mall din lume! Imagini impresionante cu locul în care oamenii fac cumpărături printre rechini şi diavoli de mare

Dubai Mall este cel mai mare complex din lume dedicat cumpărăturilor și distracției, potrivit Guinness World Records 2013.

Dubai Mall este cel mai mare complex din lume dedicat cumpărăturilor și distracției, potrivit Guinness World Records 2013.

Fiind una dintre cele mai vizitate atracții turistice ale Dubaiului, cu peste 80 de milioane de vizitatori în 2014, cel mai mare shopping-mall din lume face parte din complexul Downtown Dubai. Cu o suprafață de 548.127 mp, Dubai Mall are peste 1.200 de magazine, 200 de restaurante și baruri, precum și 14.000 de locuri de parcare. Aici sunt prezente cele mai faimoase brand-uri de renume internațional, dar se află și nume locale, astfel încât și cel mai exigent client va fi mulțumit. Se pot cumpăra de la articole de îmbrăcăminte, bijuterii tradiționale și obiecte de artizanat până la produse alimentare dintre cele mai diverse și sofisticate.

Cea mai longevivă persoană din istorie! A fumat până la 117 ani şi a mâncat un kg de ciocolată pe săptămână

Dubai Mall văzut de sus

Lucrările de construcție au început în 2004, iar data la care a fost inaugurat Dubai Mall a fost 4 noiembrie 2008.

În cadrul Dubai Mall există un patinoar de dimensiuni uriașe, numit ''Dubai Ice Rink'' și un acvariu impresionant, ''Dubai Aquarium and Underwater Zoo'', care atrage numeroși vizitatori. Bazinul acvariului este unul dintre cele mai mari din lume, cu o capacitate de 10 milioane de litri de apă, și are o lungime de 51 m, o adâncime de 20 m și 11 m înălțime. Aici trăiesc peste 33.000 de viețuitoare marine, din peste 140 de specii, printre care rechini și diavoli de mare. Acvariul este străbătut de un tunel lung de 48 m, care oferă vizitatorilor o vizualizare aproape perfectă la 270 de grade, la 11 m sub bazin.

Tunelul de 49 de m atrage turiştii ca un magnet

Un loc creat special pentru copii este ''KidZania'', un centru de divertisment și educație interactivă, unde cei mici experimentează lumea adulților, jucând diverse roluri. Aceștia pot alege să fie chirurgi, actori, pompieri, piloți, prezentatori de televiziune, fotografi, bucătari, ingineri, designeri sau mecanici.

Record mondial: Ei sunt cei mai bătrâni miri din lume! Momentul în care au spus "da" este foarte emoţionant

Tot aici se află și SEGA Republic, un parc de distracții dezvoltat în asociere cu compania japoneză SEGA Corporation, unul dintre liderii mondiali în divertisment. Parcul dispune de 14 atracții tematice și peste 170 de jocuri, de la simulatoare de mișcare de ultimă generație la experiențe virtuale de neuitat. De asemenea, 22 de ecrane de cinema sunt reunite sub numele de ''Reel Cinema Megaplex'' cu o capacitate totală de 2.800 de locuri.

Sursa: agerpres.ro

Sega Republic

A uitat copilul în mașină, dar a refuzat să îl salveze! Motivul pentru care nu i-a lăsat pe polițiști să se apropie este... Descoperire macabră într-un cimitir! Au dezgropat un mort după 15 ani şi au rămas fără cuvinte: Era intact...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x