Antena Căutare

Cel mai valoros brand din lume îşi produce pantofii în România, dar pe etichetă scrie altceva

O jurnalistă britanică de la publicaţia The Guardian a pătruns într-o fabrică din Sibiu, unde a descoperit că piesele de lux sunt fabricate aproape în totalitate.

O jurnalistă britanică de la publicaţia The Guardian a pătruns într-o fabrică din Sibiu, unde a descoperit că piesele de lux sunt fabricate aproape în totalitate.

Românii ar produce pantofii şi cizmele încă din 2002, însă oficialii brandului le interzic să vorbească despre asta.

Deşi ar face pantofi de lux în fabricile de la noi, unul dintre cele mai mari branduri din lume nu trece pe etichetă ţara noastră. Descoperirea a fost făcută de către jurnaliştii britanici de la The Guardian.

Mulţi dintre pantofii şi cizmele pe care le vând cu preţuri între 500 şi 1800 de lire sterline perechea şi ştampilate ca fiind făcute în Italia sunt realizaţi în cea mai mare măsură în Transilvania, o regiune cunoscută mai mult pentru vampiri, decât pentru orice tradiţie în manufactura de lux.

Însă, nici urmă de România în descrierea vreunui produs. Peste 700 de angajaţi ar munci la fabrica din Sibiu, acolo unde pantofii şi cizmele produse în ediţii limitate sunt atent lucrate.

Potrivit The Guardian, oficialii brandului fac eforturi pentru a nu se afla faptul că piesele sunt lucrate aproape integral în România. Informaţiile însă au ajuns în presa internaţională, care a dezbătut pe larg subiectul. Reporterii Observator au cerut explicaţii chiar de la reprezentanţii brandului de lux.

Citește mai mult pe Obsevator.tv!

Runele au decis ce te așteaptă în perioada următoare! Ești pregătit să afli?... O tânără a fost rugată să plece de la piscină din cauza costumului de pe ea! Cum a apărut femeia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x