Antena Căutare

Capitala este ECO! A fost construit cel mai mare parc solar experimental

Energia verde e la ea acasa in Bucuresti. O cladire de peste 1.500 de metri patrati, parca desprinsa din filmele SF, e dovada vie ca soarele poate deveni principala sursa de energie a omenirii. Imobilul-minune poate fi vizitat, de astazi, de toti cei care vor un viitor mai verde.

O veche fabrica de pe malul Dambovitei s-a transformat in cel mai mare parc solar experimental construit vreodata in Bucuresti. Aici au fost montate 300 de panouri fotovoltaice care produc o energie de 70 de KW suficienta cat sa alimenteze 35 de locuinte individuale sau 140 de fridigere, simultan. Unele panouri pot incarca o baterie auto in 25 de minute, iar asta nu e tot. O parte dintre ele cauta singure raze soarelui.

Suna complicat, insa ideea de baza e simpla. Panourile capteaza razele soarelui si le transforma in energie electrica.

Tehnica SF din parcul solar e folosita, pentru moment, de studenti si cercetatori, iar energia produsa nu ajunge in reteaua nationala. Dar, are toate sansele sa fie folosita si in viata de zi cu zi, daca se gasesc investitori dispusi sa cumpere echipamentele.

Investitia in parcul solar se ridica la 1,2 milioane de euro, 30% din suma fiind acoperita de statul roman.

Horoscop 25 iulie. Vezi ce-ti rezerva astrele!... Intr-un sat din China parul este o comoara! Toate femeile au plete de peste 2 metri!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x