Antena Căutare

Un copil sărac lipit, cercetător renumit la NASA. Povestea IMPRESIONANTĂ a românului nostru

Atunci când îți dorești ceva cu tărie, nu contează din ce mediu vii, ori daca ești sărac sau bogat. Totul stă determinarea de a-ți depăși condiția. Acesta este și cazul lui Alexandru Chimba, un tânăr român, dintr-un sat uitat de lume.  

Atunci când îți dorești ceva cu tărie, nu contează din ce mediu vii, ori daca ești sărac sau bogat. Totul stă determinarea de a-ți depăși condiția. Acesta este și cazul lui Alexandru Chimba, un tânăr român, dintr-un sat uitat de lume.

Născut în Firijba Vâlcii, într-o familie săracă și numeroasă, acesta a reușit să devină un renumit cercetător la NASA. Primii care au observat pasiunea lui Alexandru pentru astronomie au fost profesorii săi, din timpul şcolii, scrie cyd.ro.

La doar 11 ani, tânărul a fost trimis la Râmnicu Vâlcea, pentru a urma cursurile şcolii gimnaziale, însă viața avea să îi rezerve o mare surpriză, ajungând la București.

Încă din clasa a X-a, Alexandru analiza teoriile despre meteoriți, despre galaxii și era considerat un geniu. În anul doi la facultatea de matematică, chiar înainte de Crăciun, băiatul dispare fără urmă.

În primăvara anului 1990, acesta se reîntoare în satul său natal. Acum, un bărbat înalt, cu părul grizonat, copilul de ieri, care iubea stelele, este imediat recunoscut de femeile din zona în care acesta copilărise: „Lixandru lui Ucă? Tu ești Lixandru a’ lui Ucă?”

Alexandru Chimba ajunsese la NASA și se număra printre cei care au pregătit programul Mars Pathfinder, relatează ramnicuvalceaweek.ro.

Din păcate, povestea sa nu este foarte cunoscută de publicul larg din România, dar cu siguranță s-a trezit o fărâmă de mândrie în fiecare cititor.

O EROINĂ! Povestea impresionată a micuţei refugiate care s-a salvat de la moarte prin înot. Acum participă la Jocurile O... Nu te-ai fi gândit niciodată la asta! Motivele banale pentru care avioanele pot avea întârzieri. Lipsa pliantelor cu inf...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x