Antena Căutare

Cât costă o excursie în orașul cu 650 de ani mai vechi decât Machu Picchu

Situat în jungla munților din Sierra Nevada de Santa Marta din Columbia, „Orașul Pierdut” a fost construit cu aproximativ 1.000 de ani în urmă, situl arheologic a fost descoperit în anul 1970.

Situat în jungla munților din Sierra Nevada de Santa Marta din Columbia, „Orașul Pierdut” a fost construit cu aproximativ 1.000 de ani în urmă. Situl arheologic a fost descoperit în anul 1970.

Numit Ciudad Perdida după redescoperire, orașul antic este comporat cu Machu Picchu, ambele fiind situri arheologice construite pe dealuri și îngropate în păduri tropicale din America de Sud.

Cât costă o excursie în orașul cu 650 de ani mai vechi decât Machu Picchu

Spre deosebire de Machu Picchu, nu există trenuri sau autobuze care să permită turiștilor să poată vedea ruinele orașului. Singura modalitate este ca aceștia să parcurgă un traseu pe jos. Vizitatorii orașului trebuie să fie însoțiți de un ghid licențiat, care poate fi găsit pe internet.

Orașul este alcătuit dintr-o serie de 169 de terase sculptate în munți, o plasă de șosele cu gresie și multe piețe circulare. Intrarea în oraș este posibilă doar prin urcarea a aproximativ 1.200 de trepte de piatră.

Cât costă o excursie în orașul cu 650 de ani mai vechi decât Machu Picchu

Costul unei excursii de șase zile este de aproximativ 346 de dolari, traseul este de 42 de kilometri de mers pe jos și include o serie de urcări și coborâri abrupte dar și trecerea unor râuri.

Cât costă o excursie în orașul cu 650 de ani mai vechi decât Machu Picchu

Ciudad Perdida a intrat în atenția presei în anul 2003, când Armata de Eliberare Națională (ELN) a răpit opt turiști străini care vizitau orașul. Ultimul ostatic a fost eliberat după trei luni de la răpire. Însă, de atunci nu au mai existat incidente, iar orașul poate fi vizitat în condiții de siguranță.

Tabloul "Iudita tăind capul lui Holofern", atribuit lui Caravaggio, a fost vândut înainte de a fi scos la lic... Cum a reușit o rețea condusă de trei femei să păcălească statul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x