Antena Căutare

Cum plănuiesc rușii să protejeze Pământul de asteroizi

Cum putem proteja Pământul de asteroizi periculoși? NEOShield e un proiect care are în vedere întocmai această misiune deloc ușoară

Cum putem proteja Pământul de asteroizi periculoși? NEOShield e un proiect care are în vedere întocmai această misiune deloc ușoară.

Cercetătorii ruși cred că, la momentul actual, o explozie nucleară provocată foarte aproape de un asteroid periculos rămâne cea mai eficientă metodă de modificare a traiectoriei acestuia și de evitare a impactului. Deși momentan armele nucleare sunt interzise în spațiu, în caz de urgență, astfel de interdicții vor fi lăsate deoparte, potrivit Centrului de Cercetare și Inginerie al Comunității Științifice din Rusia, citat de cei de la RT.

Cercetătorii cred că cea mai sigură metodă de a influența orbita unui asteroid este în spațiu, nicidecum aproape de Terra. De asemenea, experții ruși consideră că totul trebuie să fie făcut în așa fel încât asteroidul să nu se dezintegreze în bucăți mai mici. Explozia ar forța modificarea traiectoriei către o zonă sigură.

Vezi continuarea pe Playtech.ro.

O fantomă și-a făcut de cap în școală, atunci când nu era nimeni de față! Ce s-a văzut pe camerele de supraveghere! (VID... Cinci planete luminoase vor putea fi văzute de pe Pământ în același timp!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x