Antena Căutare

Cum să cureţi cuptorul fără pic de efort! Orice gospodină are„ingredientele secrete” în bucătărie

Nu reuşeşti să scapid e arsuri şi grăsime uscată pe pereţii cuptorului? Vezi aici câteva reţete care te ajută să ai un aragaz curat, parfumat şi toate astea în timp record. Vezi câteva trucuri rapide de curăţat cuptorul.

Nu reuşeşti să scapid e arsuri şi grăsime uscată pe pereţii cuptorului? Vezi aici câteva reţete care te ajută să ai un aragaz curat, parfumat şi toate astea în timp record. Vezi câteva trucuri rapide de curăţat cuptorul.

Bicarbonat de sodiu
Celebra Martha Stewart recomandă o pastă groasă din bicarbonat de sodiu şi apă, pe care o aplici în întreg cuptorul, pe rafturi, tăvi şi pereţi. Lasă pasta să acţioneze peste noapte şi a doua zi curăţă cu o spatulă, sau un burete aspru.

Sare și oţet
Dacă nu vrei să foloseşti substanţe complexe, sau toxice, poţi încerca un remediu organic, la însemâna oricu pentr a curăţa un cuptor foarte murdar, plin de arsură.
Încinge cuptorul la foc minim, amestecă într-un recipient cu pulverizator apă şi oţet de vin alb (puteţi adăuga şi bicarbonat) sau mere în părţi egale şi aplică uniform. Imediat după ce ai pulverizat soluţia, aruncă sare peste toate zonele unde găseşti arsură, grăsime, resturi. Închide focul şi lasă soluţia şi sarea să acţioneze, Când totul s-a răcit şi uscat, curăţă cu o spatulă sau un burete aspru.


Detergent de vase şi bicarbonat

Amestecă o ceaşcă şi jumătate de bicarbonat de sodiu cu ¼ ceaşcă de detergent de vase şi apă cât să obţii o pastă groasă. Acoperă suprafaţa interioară a cuptorului cu acest amestec şi lasă să acţioneze câteva ore. Foloseşte un pulverizator cu apă şi umezeşte pasta din când în când, ca să nu se usuce. Foloseşte un prosop uscat ca să ştergi amestecul şi clăteşte dacă este cazul.

Zodia care iubește...până în pânzele albe! E îndrăgostită de dragoste!... S-a trezit bogat peste noapte într-un mod simplu! A investit 12 euro și a scos 58.000. Care e rețeta!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x