Antena Căutare

De ce femeile nu au voie pe Muntele Athos de mai bine de 1.000 de ani!

De mai bine de 1.000 de ani, nicio femeie nu are voie să calce pe Muntele Athos, iar motivul este cu adevărat incredibil.

De ce femeile nu au voie pe Muntele Athos de mai bine de 1.000 de ani! Galerie
Detaliile sunt de-a dreptul incredibile

De mai bine de 1.000 de ani, nicio femeie nu are voie să calce pe Muntele Athos, iar motivul este cu adevărat incredibil.

Legea Avatonului a fost dată în secolul X și interzice accesul femeilor în acest loc sfânt, dar nu le lasă nici să se apropie la mai puțin de 500 de metri de coasta peninsulei din Grecia.

Ceea ce este cu adevărat incredibil este faptul că nicio vițuitoare de sex feminin nu are voie să se apropie de aceste locuri, așa că acestea sunt imediat alungate.

Cei de la BBC sunt de părere că legea are scopul de a păstra celibatul în rândul pustnicilor de pe Muntele Athos.

Legenda spune că singura femeie care a ajuns aici a fost Fecioara Maria, care ar fi decis ca nicio femeie să nu calce pe aceste locuri, pentru a nu tulbura rugăciunile călugărilor.

Regina dietelor! Cu 30 de lei pe săptămână, revii la măsurile din liceu. EFECTE UIMITOARE... Berea e mai bună la gust dacă asculți o anumită muzică! Tu ce preferințe ai?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x