Antena Căutare

De ce nu trebuie să mai ţii niciodată picioarele încrucişate

Chiar dacă poziţia cu picioarele încrucişate este atrăgătoare pentru bărbaţi şi foarte comodă pentru fiecare dintre noi, aceasta poate provoca probleme serioase de sănătate dacă este utilizată pentru o perioadă mai lungă de 3 ore pe zi

De ce nu trebuie să mai ţii niciodată picioarele încrucişate
Picioare încrucişate

Chiar dacă poziţia cu picioarele încrucişate este atrăgătoare pentru bărbaţi şi foarte comodă pentru fiecare dintre noi, aceasta poate provoca probleme serioase de sănătate dacă este utilizată pentru o perioadă mai lungă de 3 ore pe zi.

Ne-am obişnuit să încrucişăm piciorele fără ca măcar să ne gândim la asta, dar nu mulţi dintre noi ştim că această poziţie poate avea consecinţe severe asupra sănătăţii şi organismului uman.

Noobz.ro îţi oferă o serie de informaţii importante, care te pot ajuta să nu te mai expui unor riscuri care îţi pot pune până şi viaţa în pericol.

Deşi o femeie care stă cu picioarele încrucişate pare atragătoare pentru mulţi bărbaţi, aceasta nu ştie ce se poate întâmpla cu corpul ei atunci când adoptă această poziţie pentru mai mult timp:

» Menţinând o astfel de postură pentru ore întregi, poţi ajunge să suferi de o afecţiune numită paralizie de nerv peronier sau pur şi simplu de paralizie. Acest lucru se poate întâmpla şi atunci când alegi să nu schimbi o poziţie oarecare pentru perioade lungi de timp. Se pare că, poziţia care te expune cel mai mult riscului de paralizie de nerv peronier este cea cu picioarele încrucişate.

» În 2010, mai multe studii au demonstrat că atunci când stai jos pentru o perioadă mai lungă de timp şi adopţi poziţia cu picioarele încrucişate, presiunea sângelui din corp creşte. Chiar dacă nu ai probleme deloc cu presiunea sângelui, evitând poziţia cu picioarele încrucişate te va ajuta să duci o viaţă sănătoasă şi să previi eventuale tulburări circulatorii.

Care este explicaţia pentru care se întâmplă acest lucru. De ce nu trebuie să mai stai picior peste picior.

Arian Ghenie, Van Gogh al României, a vândut un tabou cu patru milioane de euro! „The Sunflowers in 1937” a doborât reco... La 99 de ani, Zsa Zsa Gabor se luptă pentru viaţă. "Străbunica lui Paris Hilton" a fost căsătorită de 9 ori şi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x