Antena Căutare

De ce poartă femeile batic, în biserică? Bărbații nu au voie să își acopere capul

Atunci când femeile intră în biserică, li se cere să-și acopere capul, însă nu același lucru se aplică și în cazul bărbaților. Care este motivul?

Atunci când femeile intră în biserică, li se cere să-și acopere capul, însă nu același lucru se aplică și în cazul bărbaților. Totuși, nu toate femeile ascultă de această orânduire. Care este motivul acestei cerințe și de unde provine?

Sfântul Apostol Pavel spunea: „Orice bărbat care se roagă sau prorocește, având capul acoperit, necinstește capul sau (pe Hristos), iar orice femeie care se roagă sau prorocește, cu capul neacoperit, își necinstește capul” (I Cor. 11, 4-5).

Chiar și așa, în biserică, unele femei au capul acoperit, iar altele nu. Ba chiar, în unele biserici se cere expres următorul lucru: "Nu intrați decât în ținută decentă", dar nu se spune nimic legat de faptul că femeile ar trebui să aibă capul acoperit. De aici, nenumăratele controverse.Trebuie să poarte femeia capul acoperit în biserică?

În antichitate a vorbi cu capul descoperit însemna să vorbești fără ascunzișuri, să spui adevărul, pentru creștini, descoperirea capului înseamnă deschiderea față de Dumnezeu sincer, fără viclenie, scrie crestinortodox.ro.

Sfântul Maxim Mărturisitorul spune că descoperirea capului simbolizează mintea care, în vremea rugăciunii, trebuie să fie locuită de Logos, de Cuvântul lui Dumnezeu.

Potrivit Bisericii, bărbatul este cap femeii și “femeile trebuie să se supună bărbaților” (Efeseni 5, 22). Astfel, motivul pentru care bărbații nu își acoperă capul, în biserică, și femeile da, este reprezentat de o rânduială a Bisericii, fapt evidențiat și în iconografie.

Berea cu același gust de pe vremea lui Iisus Hristos. Din ce e făcută și de unde o poți cumpăra - VIDEO... Pe cât ești născut? Uite ce spune DATA ta de naștere despre viaţa ta din dormitor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x