Antena Căutare

DESCOPERIRE uluitoare în Gorj, făcută de un localnic. Era, poate, cel mai folosit obiect din perioada dacică

În urmă cu două zile, a fost descoperită o matriță pentru confecționat monede dacice. Doi locuitori ai orașului Târgu-Cărbunești au găsit-o într-o pădure din oraș și au predat-o autorităților.

În urmă cu două zile, a fost descoperită o matriță pentru confecționat monede dacice. Doi locuitori ai orașului Târgu-Cărbunești au găsit-o într-o pădure din oraș și au predat-o autorităților.

"Astăzi (luni n.r.), polițiștii din cadrul IPJ Gorj au fost sesizați de Direcția Județeană de Cultură Gorj cu privire la faptul că doi bărbați, de 42 și 47 de ani, din orașul Tismana și din municipiul Târgu-Jiu, deținători autorizați de detectoare de metale, au identificat pe raza orașului Târgu-Cărbunești o matriță din două piese pentru confecționat monede dacice, considerată obiect de patrimoniu. Conform prevederilor OUG 43/2000, persoanele care identifică astfel de obiecte au obligația de a înștiința primăria de pe raza localității unde acestea au fost găsite. Ulterior, Primăria Orașului Târgu-Cărbunești, împreună cu polițiștii și reprezentanții Direcție Județene de Cultură, au desfășurat activitățile specifice pentru predarea obiectelor la Muzeul Județean Gorj", a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Andrei Lazăr.

Ținând cont că este prima descoperire de acest fel din Gorj, obiectul va ajunge în patrimoniul Muzeului Județean, unde va fi inventariată, fișată și propusă spre clasare la categoria "Tezaur".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Foto: Facebook

Află ce spune zodiacul TURCESC despre personalitatea ta. Nativii aceştia sunt extrem de posesivi şi geloşi!... Un pui de vasluieni de numai opt anișori a ajuns în comă alcoolică la spital. Copilașul a băut țuică direct din cazan...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x