Antena Căutare

Descoperirea care zguduie lumea creştinismului! Aşa arată CASA în care a crescut IISUS

Un arheolog britanic spune că a descoperit casa în care Iisus şi-a petrecut primii ani din viaţă, având la bază analizarea unui text străvechi.

Un arheolog britanic spune că a descoperit casa în care Iisus şi-a petrecut primii ani din viaţă, având la bază analizarea unui text străvechi.

O construcţie simplă, din piatră, amplasată pe un deal, ar putea fi casa în care Iisus a copilărit. Potrivit profesorului Ken Dark, acea casă datează din secolul I şi a fost descoperită pe baza unui text străvechi care vorbeşte despre o clădire din Nazaret în care fecioara Maria şi Iosif l-au crescut pe Iisus.

Profesorul Ken Dark spune că acel text - "De Locis Sanctis" -, scris în anul 670 de călugărul irlandez Adomnan, precizează faptul că Iisus a crescut într-o casă aflată între două morminte şi lângă o biserică. Textul respectiv, care are la bază relatările făcute în timpul unui pelerinaj la Nazaret de episcopul franciscan Arculf, vorbeşte despre o biserică "în care, odată, se afla căminul în care Iisus a fost crescut în primii lui ani de viaţă".

Casa era amplasată la mijlocul pantei unui deal calcaros, avea mai multe camere şi o scară din lemn. Una dintre uşile originale de la intrare a supravieţuit până în zilele noastre, ca şi o porţiune din pavajul din calcar al camerei principale, informează mediafax.ro.

În articolul său, publicat în Biblical Archaeological Review, profesorul Ken Dark spune că, deşi nu deţine nicio dovadă concretă, "nu există niciun motiv întemeiat" care să îl determine să creadă că acea structură nu a fost casa lui Iisus. Cercetătorul britanic a studiat ruinele situate în partea nordică a Israelului încă din 2006.

Casa a fost descoperită din întâmplare de un grup de călugăriţe dintr-o veche mănăstire, în anii 1880. Importanţa descoperirii a fost imediat recunoscută, iar autorităţile au ordonat efectuarea unor săpături. Preotul iezuit Henri Senes a efectuat o nouă serie de săpături în 1936.

În 2009, arheologii de la Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi au descoperit o altă casă din secolul I, aflată în apropiere, în care se crede că ar fi trăit o familie de evrei. Totuşi, ei au afirmat doar faptul că Iisus ar fi putut să locuiască în acel sit, fără să poată verifica această ipoteză.

IMAGINI ȘOCANTE! De la OBEZITATE MORBIDĂ la FEBLEȚEA BĂRBAȚILOR! A slăbit enorm și a avut nevoie URGENTĂ de operație... A comandat ceva de mâncare, dar personalul hotelului i-a făcut o surpriză de proporții! Uite ce a găsit femeia în farfur...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x