Antena Căutare

Ea i-a înmuiat inima crudului voievod Vlad Ţepeş! Katharina, femeia în fața căreia tiranul nu scotea decât vorbe mieroase. Lovea cu sabia în jur, dacă un bărbat îi făcea avansuri ei!

Și cei mai despotici tirani sau conducători au vulnerabilitățile lor, un călcâi al lui Ahile, mai ales când e vorba de viața personală. Puţini sunt cei care ştiu că inima crudului voievod Vlad Ţepeş a fost cucerită de fiica unui simplu ţesător. În fața ei, cel poreclit Vlad Dracul uita pe cine mai are de tras în țeapă și la rugămințile tinerei, ierta pe unii răufăcători și le cruța viața de dragul fetei.

Și cei mai despotici tirani sau conducători au vulnerabilitățile lor, un călcâi al lui Ahile, mai ales când e vorba de viața personală. Puţini sunt cei care ştiu că inima crudului voievod Vlad Ţepeş a fost cucerită de fiica unui simplu ţesător. În fața ei, cel poreclit Vlad Dracul uita pe cine mai are de tras în țeapă și la rugămințile tinerei, ierta pe unii răufăcători și le cruța viața de dragul fetei.

Vlad Țepeș era ros de gelozie din cauza Katharinei Siegel

Deși era căsătorit cu Anastasia-Maria, nepoata reginei Poloniei, în 1442, Țepeș se stabilește la Brașov, unde va locui într-o casă fortificată. Într-o perindare pe străzile acoperite cu piatră cubică, îi atrage atenția fiica unui țesător, Katharina Siegel. Va face orice să o cucerească pe frumoasa crescută la mănăstire, astfel încât până la urmă, tânăra îi cedează și va
avea să îi devină acestuia amantă pentru următoarele două decenii.

Se spune ca a fost singura femeie pentru care Ţepeş făcea crize de gelozie: lovea cu sabia lucrurile din jur sau se răzbuna pe cei care erau prin preajmă. Voievodul se simțea captiv într-o căsătorie aranjată și de dragul amantei, voia să divorţeze pentru a se căsători cu cea din urmă. Din păcate, rigorile religiei îi interziceau ci desăvârșire acest lucru, și tocmai de aceea cruntul tiran i-a trimis o scrisoare chiar Suveranului Pontif, Papa Pius II, în care îi cerea, cu indulgenţă, să anuleze căsătoria cu prima soţie.

Papa nu i-a dezlegat prima căsătorie

Pontiful nu i-a dezlegat mariajul, așa că Țepeș a rămas blocat în mariajul aranjat. Deşi nu s-au căsătorit niciodată, Vlad şi Katharina au avut cinci copii, pe care tiranul i-a iubit ca pe ochii din cap. Mai mult, le-a lăsat moșteniri importante și se îngrijea de educația lor.

La 39 de ani, dupămoartea domnitorului, Katharina rămâne văduvă la numai 39 de ani. Cuprinsă de tristețe, s-a întors la mânăstirea unde copilărise. Legenda spune că nu a mai vorbit niciodată, că s-a izolat și a îmbătrânit înainte de vreme cu gândul la bărbatul pe care l-a iubit nebunește.

Zece nume românești de femei care impun respect. Toți din jur vor „orbita” în jurul lor! E și al tău printre ele?... Tu treci acest test? Opt răspunsuri care îți arată că eşti mai deştept decât restul lumii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x