Antena Căutare

Eclipsă totală de Lună pentru prima dată în 152 de ani. Astăzi, Luna albastră, Luna gigantică și Luna sângerie coincid

Astăzi are loc prima eclipsă totală de Lună din acest an. Este prima eclipsă de Lună Albastră din ultimii 152 de ani.

Astăzi are loc prima eclipsă totală de Lună din acest an. Este prima eclipsă de Lună Albastră din ultimii 152 de ani și motivul pentru care este atât de specială se datorează faptului că astăzi vor coincide Luna albastră, Luna gigantică și luna Roșie și vor forma „o Super Lună albastră sângerie”, informează The Guardian.

Prima eclipsă a anului 2018, o eclipsă totală de Lună, se produce la 31 ianuarie şi este vizibilă și în România.

Fenomenul este vizibil în nord-estul Europei, Asia, Australia, nord-estul Africii, nordul Americii, nord-vestul Americii de Sud, Oceanul Pacific, Oceanul Atlantic, Oceanul Indian şi Antarctica.

Eclipsa de lună de pe 31 ianuarie va fi prima dintre cele două care se vor produce în cursul anului 2018 și este specială deoarece va avea loc într-o zi în care pe cer va fi Lună Albastră. Aceasta este denumirea populară dată celei de-a doua luni pline care se produce în cursul aceleiași luni, potrivit Agerpres.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

S-a vindecat de epilepsie după ce a consumat 3000 de avocado. Are numai 5 ani... Fenomenul despre care întreaga lume vorbeşte. Milioane de persoane aşteaptă eclipsă totală de Lună ''albastră''...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x