Antena Căutare

Este inevitabil! Savanții avertizează: "Omenirea mai are un singur an la dispoziție să se pregătească"

Oamenii de ştiinţă americani susţin că omenirea ar avea numai un an la dispoziţie să se pregătească pentru următoarea erupţie masivă a unui vulcan de pe Terra. 

Oamenii de ştiinţă americani susţin că omenirea ar avea numai un an la dispoziţie să se pregătească pentru următoarea erupţie masivă a unui vulcan de pe Terra.

Într-un studiu publicat în revista Plos One, o echipă formată din cercetători de la Universitatea din Chicago şi Universitatea Vanderbilt explică faptul că, după ce un vulcan a erupt, vor dura aproximativ 500 de ani până ce camera cu magmă va fi umplută din nou, scrie descopera.ro. Lava se răceşte şi formează straturi de rocă cu densităţi diferite, pe care specialiştii le analizează pentru a determina perioada de timp dintre două erupţii vulcanice.

După ce au studiat roca veche de peste 760.000 de ani, formată în timpul supererupţiei vulcanului din Long Valley, California, specialiştii au aflat că perioada de timp dintre momentul umplerii camerei cu magmă şi cel al erupţiei a fost de circa 1 an.

Dacă erupţia vulcanilor va putea fi preîntâmpinată cu cel puţin un an înainte, milioane de oameni vor avea posibilitatea de a fi evacuaţi din zone în care s-ar putea produce oricând tragedii extrem de mari.

Imagini care îţi taie răsuflarea! Cea mai mare peşteră din lume, descoperită întâmplător de un puşti din Vietnam... România lui Ceauşescu, '87: Un bloc de 7 600 de TONE, mutat pe roţi, cu locatarii înăuntru!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x