Antena Căutare

Este limba cu cele mai puţine cuvinte din lume şi poate fi învăţată în doar 30 de ore! Cum este posibil?

Este limba cu cele mai puţine cuvinte din lume şi poate fi învăţată în doar 30 de ore! Cum este posibil? Dacă este atât de uşor de învăţat, este clar că ar fi ideală ca limbă internaţională!

Este limba cu cele mai puţine cuvinte din lume şi poate fi învăţată în doar 30 de ore! Cum este posibil?

Dacă este atât de uşor de învăţat, este clar că ar fi ideală ca limbă internaţională!

Toki Pona este limbajul cu cele mai puţin cuvinte din lume, mai exact 123! A fost creat în 2001 de către Sonja Lang. Ea şi alţi vorbitori susţin că numărul redus de cuvinte este de ajuns să exprime orice idee, informează Business Insider.

Lang a lucrat invers pentru a crea noul limbaj. S-a orientat împotrivat tendinţei generale de a crea un lexicon natural. A început prin reducerea şi consolidarea specificului în general.

Economia acestei limbi se realizează reducând gândirea simbolică la elementele sale de bază, fuzionând concepte conexe, iar cuvintele îndeplinesc mai multe funcţii în vorbire.

O persoană are nevoie doar de 30 de ore pentru a o învăţa Toki Pona. Această uşurinţă de a învăţare, o face ideală pentru a putea fi folosită ca limbă internaţională, care ar putea conecta milioane de oameni de pe tot globul, scrie businessmagazin.ro.

Ce este o maşină? se întreabă Sonja Lang. "Ai putea spune că o maşină este un spaţiu ce este folosit pentru deplasare. Asta ar fi tomo tawa", spune ea. "Totuşi, dacă eşti lovit de o maşină, asta s-ar putea traduce altfel, un obiect dur m-a lovit, kiwen utala.", completează Lang.

Pe Mirela Vaida o vezi zilnic la televizor. Însă puțină lume știe cât este de frumoasă mama prezentatoarei... Există un loc unde femeile își iau mai mulți soți și trăiesc toți împreună!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x