Este și mămică și bunică pentru aceeași fetiță! Prima femeie care şi-a născut propria nepoată. Cum a fost posibil?

 
+4 click pentru
galerie

O femeie de 67 de ani a devenit cea mai în vârstă mamă-surogat din lume, aducând pe lume propria nepoată, în Centrul de Reproducere Umană Genesis Atena, pentru fiica de 43 de ani care avea o suferinţă ce nu i-ar fi permis să ducă o sarcină până la termen, anunţă filiala din România a clinicii elene.

Femeia de 67 de ani, Anastassia Ontou, din Grecia, a reuşit să ducă sarcina până la şapte luni şi jumătate, când a născut prin cezariană o fetiţă perfect sănătoasă.

“Mă simt mai mult bunică, nu mă simt mamă. Fata mea a avut inima frântă atunci când a constatat că nu poate purta ea o sarcină”, a declarat Anastassia, precizând însă că decizia ei a fost uşor de luat.

Constantina, fiica de 43 de ani a Anastassiei, a precizat că inţial a crezut că mama ei este nebună.“Nu am mai plâns aşa de ani de zile, atunci când am aflat ce vrea să facă mama”, a spus Constantina. Femeia  a încercat timp de şapte ani să facă un copil, însă din pricina unei suferinţe medicale grave, uterul ei a fost îndepărtat, nemaiputând purta o sarcină.

Doctorul Konstantinos Pantos, coordonatorul Centrului de Reproducere Umană Genesis Atena, unul dintre renumiţii specialişti în infertilitate, s-a ocupat atât de procedura de reproducere asistată, cât şi de supravegherea sarcinii. Medicul Pantos a recunoscut că a avut reţineri atunci când a fost vorba despre această sarcină, dar că ea a reprezentat şi o adevarată provocare medicală.

"Având în vedere vârsta mamei purtătoare, a fost pentru prima oară când a fost necesar un acord al judecătorilor. Conform recordurilor mondiale, este cea mai în vârstă mamă surogat care a dus la final o sarcină”, a precizat dr. Konstantinos Pantos, potrivit sursei citate.

Medicul grec Pantos a fost şi autorul altor premiere medicale.Astfel, în 2004, într-o clinică din Grecia, medicul Pantos  a contribuit la naşterea primului copil perfect sănătos dintr-o familie purtătoare a sindromului Leber (o boală genetică ce duce la orbire) şi care mai avea doi copii orbi.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe 

HOROSCOP

mai multe 

Berbec

Taur

Gemeni

Rac

Leu

Fecioara

Balanta

Scorpion

Sagetator

Capricorn

Varsator

Pesti