Antena Căutare

Faceti cunostinta cu Agta, tribul din Filipine care vaneaza serpi gigantici

Cercetatorul Thomas Headland a trait 24 de ani alaturi de tribul Agta, din Filipine, timp in care a trecut prin mai multe peripetii. Potrivit omului de stiinta, un sfert dintre barbatii tribului au fost muscati de pitoni.

De trei sau patru ori, am vazut cum serpii uriasi au venit in tabara si au ucis mai multe gaini. La un moment dat, un bastinas a vazut un sarpe incolacit in jurul cainelui sau si l-a omorat cu o maceta. Eu si sotia mea am omorat fiecare cate un piton

Cel mai mare sarpe vazut de Thomas masura 6,9 metri. "Monstrul" a fost ucis de vecinul Kekek Aduanan. Era al treilea, ca marime, pe lista taratoarelor omorate de barbat.

Pitonul reticular este cel mai lung sarpe din lume. In mod obisnuit, femelele cantaresc 75 de kilograme si ajung sa masoare peste 7 metri. Asta, in contrast cu membrii tribului Agta. Adultii, in general, nu depasesc 1,40 metri in inaltime si cantaresc in jur de 40 de kilograme.

In 1976, Headland a inceput interviurile cu membrii tribului Agta, despre "intalnirile" pe care le-au avut cu pitonii. Din cei 600 de indivizi, Thomas a reusit sa stea de vorba cu 120. In urma cercetarilor, a stabilit ca 26% dintre barbati au fost atacati de pitoni. Ditre acestia, doi au fost atacati de doua ori, 15 au fost muscati, iar 11 au ramas cu urme vizibile in urma confruntarilor.

Interesant, spune cercetatorul, in decurs de 39 de ani, doar sase oameni au fost ucisi de reptile. Un barbat a fost gasit in interiorul unui sarpe, iar doi copii au fost mancati de acelasi piton intr-o noapte. Fara arme, continua, Thomas, pierderile suferite de trib ar fi fost mult mai insemnate.

Citeste si Jurnalul!
Foto: discovermagazine.com

VIDEO! Palaria lui Charlie Chaplin, scoasa la licitatie! Vezi cat a costat!... VIDEO! O familie din Noua Zeelanda s-a trezit cu un pui de foca pe canapea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x