Antena Căutare

Fenomenul astronomic care pune pe jar milioane de oameni! După 99 de ani omenirea asistă la un moment istoric!

Un fenomen unic va avea loc pentru prima oară după 99 de ani, iar oamenii de știință spun că vom avea parte de un adevărat moment istoric.

Un fenomen unic va avea loc pentru prima oară după 99 de ani, iar oamenii de știință spun că vom avea parte de un adevărat moment istoric.

Eclipsa totală de soare va avea loc în data de 21 august și va fi o veritabilă mană cerească pentru oamenii de știință, care vor să exploateze acest eveniment rar pentru a înțelege mai bine Soarele, câmpul lui magnetic și efectele acestuia asupra atmosferei terestre. Fenomenul va putea fi observat în Statele Unite, o premiră pentru ultimii 99 de ani.

Ei speră să profite și de comentariile publicului, între care studenți și astronomii amatori, care vor fi înarmați cu telefoane mobile, telescoape, camere video și aparate de fotografiat pentru a surprinde fiecare moment al acestui fenomen, relatează AFP.

''Această eclipsă totală de soare vizibilă în Statele Unite ale Americii este o ocazie unică în timpurile moderne, care permite unei țări întregi să participe la observații cu tehnologia de azi și social media'', declara recent în fața presei Carrie Black, din cadrul National Science Foundation, care supervizează cercetarea asupra Soarelui, arată Agerpres.

''Imaginile și datele provenind posibil de la milioane de oameni vor fi colectate și analizate ani de zile de oamenii de știință'', a adăugat ea.

Pentru Madhulika Guhathakurta, însărcinată în cadrul NASA cu coordonarea observațiilor științifice în timpul eclipsei, ''aceasta va fi eclipsa care va genera cele mai multe date și imagini din istorie''.

Observatorii se vor afla în întuneric total la amiază timp de mai mult de două minute și vor putea vedea stele și planete pe cer.

Aproximativ 12 milioane de americani trăiesc în interiorul acestei benzi înguste și li se vor alătura, probabil, alte milioane de oameni.

Meteorologii au făcut anunțul! Cum va fi vremea în zilele următoare și la ce ar trebui să ne așteptăm

Pentru astronomi, această eclipsă este o oportunitate rară de a testa noi instrumente și a observa coroana solară, atmosfera superioară a Soarelui, care altfel este invizibilă. Oamenii de știință sunt intrigați de faptul că aceasta este mult mai fierbinte decât suprafața Soarelui.

Televiziunea NASA va difuza live imagini ale eclipsei, precum și diferitele activități prevăzute în parcurile naționale, biblioteci, stadioane și muzee.

Statele Unite vor fi singura țară din care va fi vizibilă o eclipsă totală de Soare pe 21 august. De aceea, când se referă la aceasta, oamenii de știință vorbesc despre ''Marea eclipsă americană'', arată Agerpres.

O altă eclipsă totală de Soare va avea loc la 8 aprilie 2024, care se va deplasa din Texas (sud) până în Maine (nord-est) și următoarea — din California (vest) până în Florida (sud-est) — la 12 august 2045.

Reacția de milioane a unui bebeluș atunci când o vede pe sora geamănă a mamei sale! Râzi cu lacrimi!... Cea mai originală nuntă. Cum şi-au surprins mirii invitaţii la petrecerea de după căsătorie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x