Antena Căutare

FOTO: Contractul de căsătorie dintre Napoleon şi Josephine a fost vândut cu peste 400.000 de euro

Contractul de căsătorie dintre Napoleon Bonaparte şi Josephine a fost cumpărat cu 437.000 de euro, la o licitaţie de manuscrise din opera napoleoniană organizată duminică la Rueil-Malmaison

Contractul de căsătorie dintre Napoleon Bonaparte şi Josephine a fost cumpărat cu 437.000 de euro, la o licitaţie de manuscrise din opera napoleoniană organizată duminică la Rueil-Malmaison, anunță Agerpres.

Documentul, evaluat iniţial între 80.000 şi 100.000 de euro, a fost achiziţionat de Muzeul Scrisorilor şi Manuscriselor din Paris. Contractul a aparţinut Josephinei şi a fost semnat pe 8 martie 1796, căsătoria având loc o zi mai târziu.

În primul articol al contractului de căsătorie dintre viitorul împărat al Franţei şi Marie Josephe Rose Tascher de La Pagerie, cunoscută ca Josephine de Beauharnais, se stipulează că între viitorii soţi nu va exista niciun fel de comunitate de bunuri.

Prin urmare, „viitorii soţi nu vor fi nevoiţi să îşi achite unul altuia datoriile şi ipotecile”.

De asemenea, ambii soţi au minţit despre vârstele lor, pentru a ascunde faptul că Josephine era cu şase ani mai în vârstă, un lucru care ar fi provocat un scandal în acea vreme.

Imagini de coșmar: Au fost filmați cu o dronă, în timp ce un rechin le dădea târcoale!... Așa ceva nu s-a mai întâmplat NICIODATĂ! Cercetătorii au reuşit prima teleportare pe o distanţă de 25 de kilometri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x