Antena Căutare

Greşeala uriaşă pe care o faci atunci când bei alcool! Multe persoane pică în capcană, dar puţine ştiu la ce pericol se expun

Mulţi oameni ştiu că mahmureala poate fi o bătaie de cap după o petrecere stropită cu mult alcool. Tocmai de aceea, e important să urmezi anumite sfaturi pentru a scăpa de neplăceri.

Mulţi oameni ştiu că mahmureala poate fi o bătaie de cap după o petrecere stropită cu mult alcool. Tocmai de aceea, e important să urmezi anumite sfaturi pentru a scăpa de neplăceri.

Nutriţionistul Marius Călinici spune că mahmureala este cauzată de deshidratarea provocată de alcool şi poate fi prevenită printr-o hidratare adecvată.

”Alcoolul induce, prin multiple mecanisme, deshidratarea organismului, motiv pentru care consumul de alcool trebuie însoţit de o hidratare corespunzătoare. Spre exemplu, la o porţie de bere (350 de mililitri de lichid) se bea o porţie de apă. Şi tot aşa, alternativ, indiferent de băutura alcoolică ingerată. Important este ca hidratarea să se facă din timp”, explică specialistul, potrivit adevarul.ro.

Nutriţionistul mai recomandă ca, tot pentru hidratare, înainte de a merge la culcare, persoana care a consumat alcool să mai bea un pahar mare cu apă.

O greşeală frecventă făcută de consumatorii de alcool este asocierea băuturii cu cafeaua sau alte produse care conţin cofeină. ”Când consumi alcool, nu bea cafea! Iar când spun cafea mă refer şi la băuturile energizante care conţin cofeină. Cafeaua întârzie efectul psihic al alcoolului, dar nu îl suprimă. Creează, pe moment, o senzaţie bună, care va fi plătită urât în ziua următoare”, spune medicul.

Nutriţionistul mai spune că este important ca alcoolul să nu se consume niciodată înainte de a mânca ceva, în ciuda obiceiului încetăţenit la români de a servi un pahar de tărie înainte de masă. ”Înainte de a bea alcool, să se mănânce măcar o felie de pâine prăjită cu unt. Nu este o gustare întâmplătoare”, precizează el. Medicul mai recomandă să nu se amestece sortimentele de alcool şi să nu se depăşească un consum raţional.

”Consumul raţional este cuprins între două şi patru porţii. O porţie înseamnă 40 de mililitri de tărie sau 150 de mililitri de vin sau 350 de mililitri de bere”, explică el.

Cui pe cui nu se scoate

Medicul spune că vorba din popor potrivit căreia ”cui pe cui se scoate”, adică alcoolul de a doua zi ar putea înlătura mahmureala, este un mare neadevăr. ”Nu face decât să prelungească mahmureala. Organismul se simte bine după ce distruge alcoolul (rata este de 7 grame de alcool pe oră). Adăugând noi cantităţi, nu faci decât să adaugi noi cantităţi de distrus de către organism şi să prelungeşti, astfel, starea de mahmureală”, explică el.

Sursa: adevarul.ro


Un fenomen misterios bagă oamenii în sperieţi! Nimeni nu găseşte o explicaţie sigură: "Trebuie să plecăm de aici&qu... Mare atenţie! Iată zodiile care trebuie să aibă grijă la capitolul "sănătate" în perioada următoare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x