Antena Căutare

Hotii de nuferi roz de pe Lacul Snagov, ecologisti fara voie

Cei care aduna ilegal nuferii roz de pe lacul Snagov sunt ecologisti fara sa stie. Desi sunt hoti, ei fac, de fapt, un serviciu ecosistemului.

Lotusul indian s-a raspandit cu asemenea repeziciune pe lac, incat a sufocat aproape toti nuferii albi si galbeni, protejati de lege. Problema e atat de grava, incat administratorii lacului sunt dispusi chiar sa le dea o mana de ajutor vanzatorilor ambulanti, care acum taie florile pe ascuns.

Nuferii roz cresc pe lacul Snagov in interiorul unei arii protejate, iar legea spune ca dintr-o astfel de zona nu poti scoate nicio planta. Nici chiar nufarul roz, care distruge nuferii albi si galbeni, specii protejate de lege.

Cei care vor sa faca tranzactii cu nuferii roz ar avea nevoie de un simplu aviz, pe care l-ar obtine extrem de usor, pentru ca autoritatile abia asteapta sa scape de planta buclucasa. Numai ca niciun comerciant nu-si bate capul cu asa ceva. Din cele 620 de hectare cat are lacul Snagov, 100 sunt protejate de lege.

Emotionant! Ng Chhaidy, femeia care a trait timp de 40 de ani in padure, izolata de lume... Un tailandez a crescut tigri pe bloc timp de 10 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x