Antena Căutare

În această noapte veți putea urmări cea mai frumoasă ploaie de stele a anului. Se vede din toate colțurile lumii

 O ploaie de meteori cunoscută sub numele de Geminide va atinge vârful intensităţii în noaptea de miercuri spre joi, potrivit NASA.

O ploaie de meteori cunoscută sub numele de Geminide va atinge vârful intensităţii în noaptea de miercuri spre joi, potrivit NASA.

Acest curent de meteori din noaptea de 13 spre 14 decembrie ''poate fi observat cu ochiul liber, în condiţii de cer senin şi întunecat, din cea mai mare parte a lumii, însă spectacolul va fi cel mai frumos în emisfera nordică", a explicat Bill Cooke, directorul biroului responsabil de studierea meteorilor din cadrul NASA.

Este nevoie de cel puţin zece minute pentru ca vederea să se obişnuiască cu întunericul şi să perceapă toate stelele vizibile, dar nu este nevoie de un telescop sau de echipamente speciale pentru observarea Geminidelor.

"Geminidele vor fi cea mai frumoasă ploaie de stele a anului (...). Semiluna subţire, în descreştere, nu va strica spectacolul", a adăugat specialistul NASA.

Sursa: Agerpres

Și bani și dragoste! TOP 3 cele mai norocoase zodii în anul 2018. Una dintre ele își va întâlni marea iubire... Câștigă 11 milioane de dolari pe an din YouTube. Are doar 6 ani și își întreține familia...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x