Antena Căutare

La asta nu te aşteptai! Într-un sat din Neamţ, trăiesc peste 500 de români cu numele domnitorului Vlad Ţepeş. Cătunul se numeşte, AŢI GHICIT!, Ţepeşeni

Unde eşti tu, Ţepeş Doamne? Celebra întrebare şi-a găsit în sfârşit un răspuns: într-un cătun din Neamţ. Acolo trăiesc peste 500 de români care poartă numele domnitorului legendar.

Unde eşti tu, Ţepeş Doamne? Celebra întrebare şi-a găsit în sfârşit un răspuns: într-un cătun din Neamţ. Acolo trăiesc peste 500 de români care poartă numele domnitorului legendar. Practic, toate familiile din sat, cu numai două excepţii, se numesc exact aşa, Ţepeş.

De sute de ani, generaţie după generaţie, ţepeşenii au purtat numele domnitorului care a inspirat legendele cu vampiri. Mărturie stau crucile de pe dealul din spatele satului, toate purtând aceeaşi denumire. Nimeni nu ştie însă cu siguranţă dacă sătenii sunt sau nu descendenţii lui Dracula.

În cătunul Ţepeşeni, doar două familii au un alt nume. În rest, pe toţi îi cheamă la fel, deşi mulţi nu sunt rude.

Tinereţe fără bătrâneţe! La 93 de ani, un senior din Reghin nu lipseşte o zi din sala de fitness... „Schimb 1492 grame de cireșe cu un apartament patru camere!” E vremea cireșelor, ar numai pentru cei cu bani. Cele mai a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x