Antena Căutare

Invenția SECOLULUI: Un român a inventat mașina care merge cu doar TREI LITRI de APĂ

De-a lungul vremurilor, românii au ușurat viața întregii omeniri, datorita invențiilor. De la stiloul folosit la scară largă, până la aparatele zburătoare, aceștia au devenit cunoscuți pentru revoluțiile lor industriale. Și continuă să uimească și astăzi.

De-a lungul vremurilor, românii au ușurat viața întregii omeniri, datorita invențiilor. De la stiloul folosit la scară largă, până la aparatele zburătoare, aceștia au devenit cunoscuți pentru revoluțiile lor industriale. Și continuă să uimească și astăzi.

Încă mai există, printre noi, români inventivi, mânați de dorința de a ușura viața oamenilor.

Și când acest lucru vine la pachet cu scutirea unor cheltuieli considerabil, orice idee este primită cu brațele deschise. Unde mai pui prețurile ridicate ale carburanților?

Deși pare ireal, Gheorghe Bordeianu, un inginer băcăuan, în vârstă de 50 ani, a reușit să creeze primul motor care merge doar cu apă. Consumă trei litri de apă la 5000 de kilometri.

Este vorba despre un dispozitiv care, atașat motoarelor clasice, înlocuiește alimentarea cu benzină sau motorină. Minunea poate fi montată la mașinile clasice, pentru doar 200-300 lei.

”Brevetul l-am obținut în 1985, iar inveția este acum în curs de omologare la Institutul de Motoare termice din Graz- Austria. Omologarea are trei etape, iar eu mă aflu acum la ultima dintre ele. Imediat cum o obțin vreau să înființez, în Bacău, o fabrică de producție în serie a dispozitivului”, a declarat Gheorghe Bordeianu.

Din spusele bărbatului, această invenție i-a ușurat viața, ani de zile. Acesta merge doar cu mașini pe care le alimentează cu apă sau, la nevoie, cu orice alt înlocuitor.

”Orice lichid care conține hidrogen poate fi folosit drept combustibil pentru motor. Dispozitivul functionează chiar și cu oțet sau suc. Este ecologic pentru că arde hidrogenul și eliberează în aer oxigenul”, a mai spus inventatorul. Gheorghe Bordeianu și-a testat mașină la RAR, iar rezultatele la emisia de noxe sunt zero.

Gheorghe Bordeianu deține un Cielo, cumpărat din Spania, pe care a montat dispozitivul. Dacă înainte îi consuma 10 litri de benzină la sută de kilometri, acum mașinuța consumă 3 litri de apă la 5000 de kilometri.

Inginerul are planuri mari! Chiar dacă este conștient că nu va găsi pe cineva care să fie dispus să investească în construcția unei fabrici, ambițios și cu foarte multe speranțe, acesta este hotărât să o facă pe cont propriu.

Sursa: recentnews.ro

Ai făcut greșit asta până acum! Așa se împăturesc corect șosetele! Trucul este de milioane! (VIDEO)... Sunteţi de aceeaşi vârstă, dar totuşi pari să ai ceva ani în plus? Oamenii de ştiinţă au descoperit motivul: O genă este...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x