Antena Căutare

Joci table sau jocuri de noroc. Dar te-ai gândit vreodată de ce au zarurile 6 numere și formă de cub?

Joci table, jocuri de noroc sau alte tipuri de jocuri care necesită folosirea unei perechi de zaruri? Ei bine, probabil nu te-ai gândit niciodată de ce cuburile magice pe care le arunci în aer, cu atâta speranță, au această formă și sunt numerotate de la unu la șase.

Joci table, jocuri de noroc sau alte tipuri de jocuri care necesită folosirea unei perechi de zaruri? Ei bine, probabil nu te-ai gândit niciodată de ce cuburile magice pe care le arunci în aer, cu atâta speranță, au această formă și sunt numerotate de la unu la șase.

Forma cubică este perfectă pentru inscripționarea celor șase numere și le permite zarurilor să se rostogolească mai bine şi mai clar, fapt care măreşte suspansul jocului.

De cele mai multe ori, pe cele 6 fețe ale zarului se află 1, 2, 3, 4, 5 și respectiv 6 puncte negre. De regulă, acestea sunt amplasate astfel încât suma punctelor de pe două fețe opuse să fie întotdeauna 7 (6+1, 5+2 și 4+3).

Numerotaţia de pe zarurile folosite în Europa este gravată ca pentru persoanele dreptace, în timp ce în China zarurile sunt numerotate ca şi cum ar trebui folosite doar de stângaci.

Zarurile asiatice au punctele mai mari, fiind grupate spre centrul faţetei. Punctele de la 1 la 4 sunt de obicei colorate în roşu, iar restul în negru, la fel ca la zarurile europene.

Fericirea noastră depinde și de ele! Topul alimentelor care te ajută să fii mereu cu zâmbetul pe buze!... Testul chipurilor. Alegerea spune TOTUL DESPRE TEMPERAMENTUL TĂU! Ție care crezi că ți se potrivește? Află RĂSPUNSURILE ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x