Antena Căutare

La fix 80 de ani de la DISPARIŢIE, misterul morţii Ameliei Earhart a fost elucidat! Fotografia care arată că prima femeie care a zburat deasupra Atlanticului a murit într-o închisoare din Japonia

O fotografie descoperită recent sugerează că pilotul american Amelia Earhart ar fi murit într-o închisoare japoneză, şi nu într-un accident aviatic în Oceanul Pacific, potrivit BBC.

O fotografie descoperită recent sugerează că pilotul american Amelia Earhart ar fi murit într-o închisoare japoneză, şi nu într-un accident aviatic în Oceanul Pacific, potrivit BBC.

Dacă acest lucru este adevărat, ar rezolva unul dintre cele mai mari mistere din istoria aviaţiei.

În luna noiembrie a anului trecut, un studiu al International Group for Historic Aircraft Recovery (TIGHAR) arăta că Amelia Earhart, prima femeie care a zburat peste Atlantic, a murit la finalul anilor 1930 ca naufragiat, nu în urma prăbuşirii avionului.

În timp ce Smaranda Brăescu este, probabil, cea mai cunoscută femeie-aviator din istoria României, la nivel mondial distincția îi revine americancei Ameliei Earhart.

Născută în 1897, Earhart a fost a 16-a femeie din istorie care a primit o licență de pilot. Aviația a fost marea ei pasiune și toată viața a încercat să-și depășească limitele și să bată recorduri: a fost prima femeie care a traversat în zbor Oceanul Atlantic (în 1928), precum și prima persoană care a traversat atât Atlanticul, cât și Pacificul.

Și-a propus de asemenea să devină prima persoană care să zboare în jurul Globului, dar această ambiție i-a adus și moartea. A dispărut în timpul unui zbor în iulie 1937...

LA FIX 80 DE ANI DE LA DISPARIŢIE, O FOTOGRAFIE DE LA FINALUL ANILOR '30 AR PUTEA EXPLICA CE S-A ÎNTÂMPLAT!

O fotografie datând din anii 1930, făcută în Insulele Marshall, ocupate de japonezi la acea vreme, a surprins mai multe persoane aflate în port, iar una dintre ele ar putea fi Amelia Earhart. În partea stângă a fotografiei s-ar fi aflat Fred Noonan, navigatorul care a însoţit-o în ultimul zbor, iar în dreapta, mai departe, o parte din avionul lor.

Imaginea alb-negru a fost găsită în depozitele US Naţional Archives şi a fost publicată de NBC înaintea difuzării unui documentar, weekendul acesta.

Concluzia trasată de NBC, pornind de la fotografia din Insulele Marshall, este că Earhart a fost capturată de japonezi şi că a murit ca prizonier de război.'

Insulele Marshall au fost preluate de Japonia de la Germania în timpul Primului Război Mondial, iar înainte de atacul de la Parl Harbour din 1941 au devenit un important punct militar pentru Tokyo.

NBC spune că în arhivele Japoniei nu există vreo informaţie cu privire la Amelia Earhart şi capturarea ei, însă multe dintre documentele lor s-au pierdut.

Rubens, vino să o pictezi, ai nevoie de o pânză mare și lată! La 90 de kilograme, are o frumusețe aparte și forme sexy!... Emoţionant! Un pui de căţel abandonat în aeroport a fost găsit cu un mesaj prins de zgardă care îţi rupe inima: “Fostul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x