Antena Căutare

Minune în Salina Ocnele Mari! "E mâna lui Dumnezeu aici, clar e un semn"! Imaginile fac furori pe Internet

Zilele trecute, un miner de la Salina Ocnele Mari a făcut o descoperire surprinzătoare. Pe un perete a apărut un chip de femeie, iar localnicii sunt convinşi că este vorba despre Sfânta Muceniţă Varvara.

Zilele trecute, un miner de la Salina Ocnele Mari a făcut o descoperire surprinzătoare. Pe un perete a apărut un chip de femeie, iar localnicii sunt convinşi că este vorba despre Sfânta Muceniţă Varvara.

“Chipul a fost observat în momentul când s-au făcut verificări la tavanul salinei din zona destinată turiştilor. După ce ne-am uitat mai bine, împreună cu colegii mei am constatat că e chipul Sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor. Probabil că în luna decembrie aici se va oficia şi o slujbă religioasă. Până atunci ne-am limitat la amenajarea unui colţişor, am adus aici un panou cu informaţii despre viaţa Sfintei Muceniţe Varvara”, spune Virgil Cârstea, şeful punctului turistic din Salina Ocnele Mari, potrivit adevarul.ro.

“E mâna lui Dumnezeu aici, clar e un semn. Faţa Sfintei Varvara se vede foarte bine. Eu am citit o carte despre viaţa Muceniţei şi vin des la biserica din salina, dar acum e prima oară când văd chipul Sfintei Varvara pe perete”, susţine tanti Maria, una dintre persoanele care a vizitat marţi obiectivul turistic din Ocnele Mari.

Până în prezent, reprezentanţii Arhiepiscopiei Râmnicului nu au avut nicio reacţie oficială în legătură cu descoperirea minerilor din Salina Ocnele Mari.

Sfânta Varvara a fost o fecioară martiră creștină şi a trăit în secolul al III-lea, în Nicomedia (azi Izmit, Turcia). Datorită frumuseții ei neobișnuite, a fost închisă de tatăl ei, Dioscorus, într-un turn. În captivitate se convertește la creștinism şi dă ordin ca sălii de baie din turn să i se adauge o a treia fereastră, semn al venerării. De îndată ce află acest motiv, tatăl o condamnă, dar aceasta reușește să fugă și este în mod miraculos ascunsă în interiorul unei stânci. Trădată de un păstor, Varvara va fi întemnițată, bătută cu nuiele și arsă de făclii. Chiar tatăl ei îi va pune capăt zilelor prin decapitare.

Varvara este considerată patroana minerilor, a geologilor, arhitecților, artileriștilor, a prizonierilor şi este sărbătorită pe 4 decembrie.

Sursa: adevarul.ro

Top 5 zodii care își vor găsi partenerul de viață în 2015... Cea mai mare colonie de lilieci e impresionantă! Cum arată peștera în care trăiesc 20 de milioane de femele lilieci și p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x