Antena Căutare

Natura a oferit imagini spectaculoase pe o plajă din America

Iarna neobişnuit de friguroasă a oferit imagini spectaculoase pe o plajă din insula Nantucket: valuri îngheţate. Pozele au devenit imediat virale datorită frumuseţii lor.

Iarna neobişnuit de friguroasă a oferit imagini spectaculoase pe o plajă din insula Nantucket: valuri îngheţate. Pozele au devenit imediat virale datorită frumuseţii lor.

Pasionaţii de surf sunt martorii multor fenomene neobişnuite, dar de această dată natura s-a întrecut pe ea însăşi.

La orizont se vede marea învolburată, iar la mal valurile îngheţate oferă un spectacol de neuitat. Apa sărată îngheaţă la -1.4 °C, iar când aerul are o temperatură mai mică decât aceasta, valurile care se sparg depun sub ele straturi subţiri de gheaţă care ajung să aibă un aspect de scoarţă de copac. Marea majoritate a gheţii plutitoare se găseşte aproape de ţărm.

De obicei, apa mării iarna este cu 1-2 grade Celsius peste nivelul de îngheţ. Dar când aerul se răceşte brusc şi îşi menţine temperatura joasă pe o perioadă mai lungă de timp, se pot produce fenomene asemănătoare cu cel surprins în aceste fotografii.

Cercetătorii avertizează: Mai sunt trei minute până la sfârşitul lumii! Acesta este ceasul apocalipsei... La Vila de la Snagov, Ceaușeștii aveau trei parcele cu porumb. Nimeni nu știa atunci la ce le foloseau!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x