Antena Căutare

Nimeni nu îți va spune ADEVĂRUL! Cafeaua la ibric: un adevărat pericol pentru sănătate!

Pentru mulţi oameni, nicio dimineaţă nu poate începe fără o cană mai mare sau mai mică de cafea! Unii merg pe variantele rapide: cafea la filtru sau instant. Alţii nu concep să bea altceva decât o cafea la ibric

Pentru mulţi oameni, nicio dimineaţă nu poate începe fără o cană mai mare sau mai mică de cafea! Unii merg pe variantele rapide: cafea la filtru sau instant. Alţii nu concep să bea altceva decât o cafea la ibric.

Însă, dacă s-ar muta în Olanda, cei din urmă ar fi privaţi de plăcerea dimineţilor lor. Asta pentru că autorităţile de la Amsterdam au pus gând rău cafelei la ibric. Mai precis, au dat o lege prin care recomandă băutul cafelei la filtru sau chiar instant, pe motiv că ar fi mult mai sănătoasă decât cea la ibric. Mai mult, cafetierele trebuie să aibă doar filtru de hârtie.

Autorităţile din Olanda au descoperit că iubitorii cafelei la ibric sunt în pericol. Cafeaua preparată astfel conţine nişte substanţe care ar putea duce la creşterea colesterolului rău.

Ultimele studii clinice care au fost făcute în Olanda, au ajuns la concluzia că anumite substanţe prezente în cafea, compuşi aromatici care se numesc diterpene, ar putea ridica în anumite condiţii riscul de creştere a colesterolului LDL.

Aşa că, pentru a fi în siguranţă, ar trebui să trecem cu toţi la cafeaua preparată în cafetierele electrice. Cu o condiţie: să folosim doar filtre de hârtie, care ar bloca substanţele nocive.

Românii rămân la metoda clasică de preparare a licorii magice, care îi ajută în fiecare dimineaţă. Totuşi cheia succesului în orice este să nu faceţi exces. Dacă aveţi o mare pasiune pentru cafeaua la ibric şi nu vă puteţi opri la o singură ceaşcă pe zi, atunci trebuie să luaţi în considerare folosirea filtrului.

GOOGLE sau DUMNEZEU? Gigantul IT vrea să creeze telefoane Android care "văd" şi "gândesc" la fel ca... Acum e tânără și frumoasă, dar cum va arăta DELIA la peste 70 de ani? ”Oglindă, oglinjoară, unde e blonda de odinioară?”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x