Antena Căutare

Pădurea Baciu, locul care îţi dă FIORI PE ŞIRA SPINĂRII! În inima Ardealului, fantomele şi strigoii "trăiesc" printre oameni

În apropierea oraşului Cluj Napoca se află unul dintre cele mai misterioase locuri din România. Dacă îi asculţi pe cei care au păşit în Pădurea Baciu şi au trăit experienţe inimaginabile, te apucă groaza instantaneu.

În apropierea oraşului Cluj Napoca se află unul dintre cele mai misterioase locuri din România. Dacă îi asculţi pe cei care au păşit în Pădurea Baciu şi au trăit experienţe inimaginabile, te apucă groaza instantaneu.

Zona a devenit cu adevărat celebră la nivel mondial de abia la sfârşitul anilor '60, cu toate că localnicii ştiau de existenţa sa încă din cele mai vechi timpuri. Din moşi strămoşi s-a răspândit zvonul că pădurea este bântuită de fel de fel de spirite, iar dacă pătrunzi în adâncurile ei, nu o să mai ieşi un om normal de acolo.

Specialiştii în domeniul paranormalului sunt de părere că Baciu este o "poartă" magică prin care spiritele pot intra în dimensiunea material-fizică a planetei Terra.

FENOMENE ULUITORE

”Ceva cu totul aparte s-a întâmplat în 2000, în preajma Paştelui. Mă dusesem atunci la pădure cu un cercetător originar din Cluj, dar care trăieşte în Germania. Deodată, am observat că din vârfurile a mii şi mii de copaci curgea ceva. Era o sevă, un lichid... Parcă era un izvor ce curgea de pe copaci, de la 10-15-20 de metri şi se aduna la rădăcinile lor. Am rămas încremenit. Pădurea Hoia-Baciu e cunoscută pentru vegetaţia ei foarte uscată, aşa că era ceva neobişnuit ce văzusem noi acolo. A doua zi, când ne-am întors, nu mai era nici urmă din seva aceea abundentă. Pământul uscat o absorbise cu totul.

Altă întâmplare aparte am trăit-o în 1975. Fusesem să fotografiez nişte ruine, erau chiar în centrul pădurii. Era prin ianuarie şi am făcut câteva sute de fotografii lângă ruinele alea, cu un grup foarte mare de prieteni. După vreo două săptămâni, m-am întors să caut locul acela, pentru că-mi plăcuse, mă simţisem bine acolo. Dar ruinele nu mai erau acolo, nici ţipenie, ca şi când n-ar fi fost!... Şi nici nu le-a mai văzut după aia nimeni, nicicând! Iar după câţiva ani, şi imaginile lor au dispărut, s-au volatilizat pur şi simplu din fotografiile mele”, a povestit profesorul Adrian Pătruț, potrivit stiridecluj.ro.

Oamenii care trec prin dreptul zonelor active din pădurea Baciu se pomenesc cu arsuri de piele, roşeaţă, iritaţii, dureri de cap, senzaţie amplificată de sete, anxietate şi stări de leşin. Mai mult, ca din senin, apar pe cer figuri geometrice sub formă de piramide, sfere, cilindri, conuri şi cuburi. Explicaţii ştiinţifice? Nu prea există. Cercetătorii dau din umeri neputincioşi, lăsând loc liber speculaţiilor care incită imaginaţia amatorilor de fenomene paranormale.

TRUC GENIAL! Tabla înmulțirii n-a fost niciodată mai simplă: Nu e nevoie să o știi, trebuie doar să vezi ASTA!... O profesoară a fost DATĂ AFARĂ chiar în prima zi de ȘCOALĂ! Motivul este REVOLTĂTOR...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x